Review John van Gent – Magic Link Jubilee Edition

Voordelen

 • Zeer fraai middengebied
 • Inzichtelijk
 • Mooi stereobeeld

Nadelen

 • Prijzig
 • Prijs: € 2850

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Dat hifi een serieus kostbare – én interessante – hobby kan zijn, verbaast niemand meer. Ook wij zijn inmiddels wel wat gewend. Toch blijft het wel een ‘dingetje’ als we een setje kabels van 2850 Euro (50cm) in handen hebben. Onze versie is 80 cm, wat dan neer komt op 3060 Euro per stereopaar. Maar goed: deze Jubilee Edition van John van Gent heeft dan ook strengen van 24KT goud strengen zuiver zilver om signalen van A naar B te krijgen. Hoe dat klinkt? Lees verder! 

  De John van Gent Magic Link Jubilee Edition wordt geleverd in een mooi koffertje en is een mooie kabel om te zien. Datzelfde gevoel hadden we overigens ook bij de luidsprekerkabel die we hebben getest in de blindtest van tien speaker kabels. Deze Jubilee Edition gaat nog iets verder met ontzettend mooie Furutech pluggen (die ook erg fijn klemmen) en een mooie metalen ring om de matel van de kabel. Het ziet er gewoon erg verzorgd en luxe uit. En dat moet ook in deze prijsklasse.

  Opbouw

  We krijgen een uitgebreid verhaal van John van Gent. Hij vertelt ons dat de kabel meerdere lagen heeft. De kern bestaat uit 2 strengen 0.3mm 24KT goud, en een streng 0.5mm puur zilver voor het signaal. Voor retour is het 1 streng 24KT goud en 1 streng zilver. De retourlijn is vastgemaakt aan de verzilverde mantel die contact maakt met de Furutech rca-connector.

  De afscherming en afwerking bestaat dus uit meerdere lagen. Allereerst een teflon tube om de geleiders heen. Deze tubes worden in een siliconen slang getrokken waaromheen een verzilverde mantel wordt getrokken. De verzilverde mantel is dus verbonden met de retourleiding én de rca plug. Om de verzilverde mantel zit een kantoenen mantel waaromheen weer drie katoenen mantels zitten. Om het katoen heen zit een vertinde kunststof mantel. Die is – volgens John van Gent – niet alleen mooi, maar heeft ook een afschermende werking. Kortom: dit is een afgeschermde kabel.

  Fijne pluggen

  John van Gent gebruikt Furutech CF-102 NCF pluggen. Deze werken erg fijn. Door te draaien aan de plug zijn ze losser en vaster te zetten, wat dus de grip erg goed maakt. Let er wel op dat u niet keihard gaat duwen of trekken: vast is écht vast. Dus trekken heeft geen zin en kan dingen beschadigen.

  Al met al kunnen we stellen dat de JvG Magic Link Jubilee netjes in elkaar gezet is en bestaat uit prachtige, hoogwaardige materialen.

   

  Type test
  Single test
  Type accessoire
  Bekabeling
  Geleidermateriaal
  Goud - zilver
  Soort geleider
  Solid core
  Afscherming
  Ja
  Mogelijke pluggen
  • RCA
  Lengte kabel
  80
  Productieland
  Nederland
  Metingen
  JvG Jubilee - Resistance
  JvG Jubilee - Resistance
  JvG Jubilee - Induction
  JvG Jubilee - Induction
  JvG Jubilee - Impedance
  JvG Jubilee - Impedance
  JvG Jubilee - Conductance
  JvG Jubilee - Conductance
  JvG Jubilee - Capacitance
  JvG Jubilee - Capacitance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Capacity
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Capacity
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - resistance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - resistance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Inductance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Inductance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Impedance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Impedance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Conductance
  JvG Jubilee vs Grimm TPM - Conductance
   
   
   

  7 reacties

  1. Dag allemaal
   Voor dat u al te dure interlinks gaat aanschaffen begin dan eerst maar de standaard glas zekering te vervangen door een audiofiele zeker van synergistic research.
   Ik heb een purple fuse in de voorversterker en een orange fuse (iets goedkoper en ook al heel mooi ) in de eind versterker en cd speler
   De musicale verbetering is geweldig 199 euro voor de purple fuse is dan pinuts
   voor de echte muziekliefhebber
   Als je een zekering makkelijk kunt vervangen , (zit meestal onder de net aansluiting) absoluut doen
   Groet
   Ben

  2. Hallo hifi liefhebbers,
   Dit moet me toch even van het hart.
   Ik vindt het reviewen van kabels van 2850 euro per 50cm. !! wel ver gaat .
   Ik denk en hoop dat er velen zijn die dat met mij eens zijn.
   Ik snap dat er altijd weer iets bedacht wordt om te overtreffen, maar ik vind dat het wel wat ver gaat.
   Natuurlijk zijn er mensen die astronomische bedragen verdienen, waarvoor het misschien niet zo veel voorstelt.
   Maar ik vraag me af of die belangstelling hebben voor deze test, zij kopen de kabel toch wel, al was het alleen al omdat ze het kunnen en als status symbool.
   Begrijp me niet verkeerd, ik hou van research en ontwikkeling van goede producten.
   Maar laat het in godsnaam enigzins zinvol en betaalbaar blijven.
   Dat geldt ook voor diverse reviews die ik hier tegen kom.
   Ik vind dat jammer van de tijd die er aan gespendeerd wordt en hierdoor verlies ik een beetje de interesse.
   Misschien toch wat meer betaalbare audio en vergelijkingen ?

   M.vr.gr
   Andre.

   1. Dag Andre. Ik bespeur al langer een trend dat reviews van kabels en vergelijkbare accessoires tot consternatie leidt. Vaak wordt dan ook in één adem gezegd dat Alpha daarom minder interessant is om te lezen. Daar zit voor mij een punt.

    Als je kijkt naar de vele achtergrond artikelen, de live tests en streams en de sample tests, dan kan je ook nuchter constateren dat reviews verhoudingsgewijs niet de hoofdmoot van Alpha Audio uitmaakt. Ik ben dan ook benieuwd wat je daar van vindt.

    Onze energie gaat voornamelijk in al die andere zaken zitten, vooral ook omdat we daar veel positieve feedback op krijgen en lezers ons duidelijk maken dat ze daar op zitten te wachten.

    Terug naar reviews: we zijn afhankelijk van importeurs die ons apparatuur ter review beschikbaar stellen op onze aanvraag. Er zijn veel aankondigingen geweest, maar veel komt niet door. Dat heeft alles te maken met de logistieke problemen die er nog steeds zijn in de wereld en de schaarste in chips en andere componenten.

    Er zijn op dit moment wat andere componenten onder review. Die zullen het beeld wat rechttrekken dat Alpha ‘alleen nog maar’ dure kabels reviewed. Ik hoop dat je het geduld kan opbrengen om hierop te wachten en blijf je bij ons. Ik zou het erg jammer vinden als je ons verlaat. En ik hoop dat je met bovenstaande achtergrond informatie ook enigszins onze positie begrijpt en waar we mee bezig zijn.

  3. Ik speel al jaren met John van Gent interlinks met zilver-goud aders, waaronder de Magic-Link Ultra (XLR tussen voorversterker en eindversterker), en de Magic-Link Reference Plus (XLR tussen CD/DAC en voorversterker.
   Ik herken veel wat er in deze review over de Magic Link Jubilee Edition wordt gezegd.

    1. Hi jaap,

     Ik las je review over de grimm SQM interlink maar ik begrijp ook uit je set up dat je nog steeds met de oude TPM speelt en soms met een TPR ,terwijl je tog lovend was over de SQM ????..terwijl de SQM tog ook prijs technisch beter aansluit bij de rest van je set …waarom is dit ?

     Waarom speel je niet met een SQM ?

     mvg
     Rico

  Geef een reactie