Review Kora TB140 geïntegreerde versterker – Absolute schoonheid

Voordelen

 • Zeer vloeiende weergave
 • Schone presentatie
 • Detailrijk
 • Mooi 3D beeld
 • Bijzondere techniek

Nadelen

 • Geen gebalanceerde aansluitingen
 • Afstandsbediening plastic
 • Prijs: € 5300

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Kora TB140

  Set-up en installatie

  Inhoud

  Kora TB140

  Aanvankelijk gaat het niet goed. Het laag is wat soft en dof. Vreemd. Dat was niet zo bij collega Martijn toen hij de Driade Model 2S heeft getest. Waar zit het probleem dan? Blijkt dat Kora versterkers niet houden van filters en dergelijke. Dus halen we de stekker snel uit de Powerquest en gaat de Kora recht de muur in. Now we’re talking! Wat een verschil. Heeft u een Kora of overweegt u een aankoop. Sluit hem dan niet aan op een conditioner of stekkerblok met filtering. 

  De Kora TB140 vervangt een Bryston 4B³ en een Benchmark HPA4. Een Sonnet Hermes stuurt via I2S (ethernet) het signaal door naar een Sonnet Morpheus. De Morpheus gaat in de TB140 en vandaar gaat het naar de Revels. Een zo kort en puur mogelijke keten dus. Just the way we like it!

  Referentiesysteem

  Hardware:

  Bekabeling:

  Software:

  • Roon Core op een Nuc (Tidal en Qobuz)
  Soort versterker
  Geïntegreerd
  Versterkertechniek
  Klasse AB
  Bridgemode
  Nee
  Ingangen Versterker
  • Analoog RCA
  • Analoog Phono MM
  Uitgangen versterker
  • Analoog RCA
  Vermogen
  Specificatie #1
  • Weerstand: 4 ohm
  • Waarde Gespecificeerd: 140 watt
  • Waarde Gemeten: 108 watt
  Specificatie #2
  • Weerstand: 8 ohm
  • Waarde Gespecificeerd: 70 watt
  • Waarde Gemeten: 72 watt
  Afmetingen
  • Breedte: 42 cm
  • Diepte: 37 cm
  • Hoogte: 12 cm
  Gewicht versterker
  10 Kg
  Ingebouwde dac
  Nee
  Productieland
  Frankrijk
   
   
   

  11 reacties

  1. Naar aanleiding van de vele goede reviews deze versterker aangeschaft.
   Wilde eerst voor de 200 gaan maar was beslist niet nodig met mijn huidige speakers.( Vivid Audio Kaya 45 )

   Hij bevalt echt goed.
   Je moet wel opletten dat je hem correct qua fase aansluit, staat ook beschreven in de gebruiksaanwijzing.

   1. Congrats! Je speelt ook met een mooie set luidsprekers zeg! Ik heb de TB200 (integrated) en TA240 (poweramp) in mijn luisterkamer gehad en moet zeggen dat de TA240 het geworden is door de balanced inputs (die de integrated ontbeert) en het feit dat ik flexibel wilde blijven mbt voorversterking (al heeft de integrated ook een bypass mode voor de voorversterking). De paar meer watts zijn mooi meegenomen.

    Waar de Kora wat mij betreft in uitblinkt, is het rete stabiele vermogen vanaf de eerste watt: de Kora komt nooit adem te kort. Ik begreep van de dealer dat de verschillen tussen het 140-200 model zitten in een stuk rust en autoriteit, echter hier moet je setup wel persé behoefte aan hebben – in 90% van de gevallen volstaat de 140 dus. Maar aan de andere kant, wat extra adem en spierballen kan nooit echt kwaad.

    Heel veel luisterplezier

    1. Dankjewel Vincent, ik had hiervoor een versterker met hoger vermogen en merk aan de 140 dat hij het gemakkelijk aankan.
     Misschien als ik ze naast elkaar vergeleken had was ik voor de 200 gegaan.
     Voor nu ben ik er uitermate tevreden mee.
     Jij ook veel luisterplezier.

   1. Dag Geoffrey,

    Bedankt voor de leerzame en interessante review.

    Zou het mogelijk zijn om deze versterker eens te vergelijken met de Atoll combinatie ST300 en AM300. Ik had begrepen uit je vorige review dat deze combinatie ook jouw voorkeur kreeg.

    Bedankt.

    Vriendelijke groeten
    Bart

    1. Dag Bart,

     De Kora is een geïntegreerde versterker terwijl de Atoll combinatie iets helemaal anders is. Streaming, dac, voorversterker en dan nog de eindversterker. Klankgewijs zijn ze beide uitzonderlijk goed. De Kora is wat lichtvoetiger en nog inzichtelijker.

     Maar de Atoll klinkt ook uitzonderlijk goed en biedt veel meer functionaliteit. Het is echt appelen met peren vergelijken want bij de Kora moet je nog je eigen streamer en dac toevoegen. In mijn geval komt er dus nog eens 5000 euro bij. Prijs/kwaliteit is de Atoll niet te verslaan.

  2. Fijne review en volledig in lijn met mijn ervaringen – Kora verdient meer aandacht!! De TA240 heeft wel gebalanceerde inputs ‘schittert’ hier werkelijk.. het meest kenmerkende is wat mij betreft dat de muziek door de Kora van binnen lijkt ‘op te lichten’ waarbij coherentie en vloei gecombineerd worden met ijzingwekkende detaillering.

  3. Ik heb de Kora via de Audes laten spelen. Geen probleem. Uiteraard vergeleken met ‘rechtstreeks in de muur’. Met de Audes is beter. Niet omdat de Audes beter is, maar omdat rechtsreeks uit de muur zo beroerd is in mijn huis.

   Conclusie kan ik onderschrijven: wat een heerlijke versterker dit. Je vergeet dat je naar apparaten aan het luisteren bent.

   1. Met een Transparent PowerIsolator gaat het overigens ook goed.. is geen regenerator, wellicht dat achterliggende techniek verschil maakt.. overigens is het sterk aan te raden een high end stroomkabel te gebruiken – wereld van verschil in mijn beleving.

    1. Leuke review! Ik ga binnenkort naar de grote broer luisteren, te weten de TB200 en wellicht de TA240. Grappig, de verkoper heeft de versterker precies zo naar mij beschreven zoals jullie dat hebben gedaan in deze review.

     @Vincent, welke stroomkabel gebruik jij dan op de Kora? Ik wilde zelf gaan testen met de Yeti ref en de Gigawatt PowerSync ULTRA en misschien nog een Furutech uitvoering.

  Geef een reactie