Review Lejonklou Baozu geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Ongekleurde, puristische weergave
 • Muzikaliteit en betrokkenheid
 • Snelheid en dynamiek

Nadelen

 • Zero features
 • Beperkt vermogen
 • Beperkt aantal inputs
 • Enkel banaanstekkers
 • Prijs: € 2999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Lejonklou Baozu

  Conclusie

  De Lejonklou Boazu is een bijzondere geïntegreerde versterker. Niet door wat hij doet maar net door wat hij niet doet. Hij versterkt het signaal zonder zich op te dringen, zonder zich kenbaar te maken, zonder op te vallen. Ook visueel niet. Het is alsof deze versterker zegt: Let maar niet op mij. Met zijn slogan ‘zero features’ maakt Fredrik Lejonklou het zichzelf niet gemakkelijk maar tegelijkertijd is het een statement van een ontwerper die resoluut kiest voor een puur signaal. En dat is volgens ons gelukt. Alles werd gestript om een zo ongekleurd mogelijke weergave te bekomen. Wie zoekt naar een puristische weergave moet dit Zweedse rendier ondanks zijn beperkingen zeker een kans geven. De Boazu zou zomaar eens de versterker kunnen zijn waar u altijd naar heeft gezocht.

  Vergelijken

  Inhoud

  We hebben de Moonriver Audio 404 nog staan die de ideale tegenhanger blijkt voor de Lejonklou Boazu. Terwijl de Moonriver volop eerste viool speelt kiest de Boazu om zichzelf weg te cijferen in functie van de muziek. Eerder gekleurd tegen ongekleurd. Maar alles is relatief en een kwestie van smaak want beide versterker hebben dezelfde hoge betrokkenheid en geven luistermoeheid geen kans. Al heel snel zijn die verschillen overduidelijk. 

  De Moonriver 404 heeft een warmer middengebied en drukt zijn stempel meer op de weergave. Hij is dan ook verre van neutraal. Beide hebben wel allebei een hoge vorm  transparantie en inzicht. De Moonriver 404 speelt wat groter en bombastischer tegenover de subtiele en eerder ingetogen Lejonklou Boazu. De Boazu is sneller dan de 404 maar die laatste laat alles weer wat ronder klinken, ideaal bij moderne, frisse speakers.

  Om een en ander te checken gebruiken we opnieuw de cd van Andy Shauf en merken dat de Moonriver iets meer de s-klanken doorlaat. Op de track ‘Wendell walker’ hoor je rond 1’15” iets wat lijkt op een zingende zaag die van de ene speaker naar de andere gaat en dit viel ons dan weer meer op bij de Moonriver 404. Instrumenten staan net wat meer vooraan in de mix. De Lejonklou Boazu daarentegen laat de instrumenten versmelten met het geheel. Vingergeknip, cimbalen of elektronische accenten klinken kristalhelder bij de Lejonklou Boazu waar dit alles bij de Moonriver 404 meer spettert. 

   
   

  2 reacties

  1. Hallo Geoffrey,

   Eens te meer een interessante review van een kennelijk toch wel heel aparte versterker.
   Zelf had ik van het merk eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar het lijkt me toch de moeite waard om het te leren kennen.

   Heb je de Baozu ook eens beluisterd met de Denafrips Ares II ipv de Sonnet Morpheus ?

  Geef een reactie