Review Magnus Audio MP-1000 voorversterker

Voordelen

 • Mooi gemaakt
 • Fijne punch
 • Mooie beeldvorming

Nadelen

 • Hoge gain
 • Wellicht tikkie up-front
 • Prijs: € 4495

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs
  Magnus Audio MP-1000

  De Set-up

  We integreren de Magnus Audio MP-1000 in ons systeem. De lezers van Alpha kennen het inmiddels wel. Eindversterkers zijn de schattige, maar krachtige AVM M30 mono’s. Bron is een degelijke NAD M50 streamer met een heerlijke, smeuïge Metrum Acoustics Pavane als converter. Die kan zowel XLR als single ended uit. En onze versie – met de 2e generatie dac-chips – heeft ook een -10 dB switch voor studio-gebruik. Handig blijkt later. Want de gain van de Magnus Audio MP-1000 is opvallend hoog. We kunnen met zowel onze AVM’s als de nCores niet echt zacht spelen. Via single ended gaat het volume iets omlaag, maar nog niet genoeg. Punt van aandacht…

  Bekabeling komt grotendeels van Audioquest. Wel spelen met een Oak speakerkabel, een setje NRG-1000 powercords en een Diamond coaxiale interlink. Energie gaat via een Kemp PowerStrip 8 Plus stekkerblok. Interlinks zijn zowel Grimm TPM (XLR) als Tubulus Argentus (RCA).

   
   

  4 reacties

  1. Met de review komt deze voorversterker over als een lastige versterker die te hoog is geprijst.
   Meer voor liefhebbers denk ik, al zal dit typisch een versterker zijn die ook met eigenmerk eindversterkers het beter zal doen dan vreemde eindversterkers erop.
   Zo speel ik privé met versterker combinaties die uit 1 stal komen.

   De Alpha Audio set-up komt over als een Franse entrecote bij de bami met vissaus.

   Zacht en ongecompliceerd geluid is wat het genieten van muziek zo perfect maakt. Maar iedereen heeft zo een eigensmaak geluid.

   1. Het is ook een beetje een lastigere pre-amp. Maar dat maakt hem zeker niet slecht. Met de juiste eindbak en speakers kan je een ontzettend goede set maken.

    De Alpha-set is geen allegaartje. We hebben dit in de loop der jaren samengesteld op ervaring. Al blijft het smaak, ik ben van mening dat de set mooi in balans is.

    De combinatie met de Magnus is minder fraai, maar ik gok dat menig liefhebber het nog steeds erg goed zal vinden. Maar ja: het kán beter in dit geval.

    Ik denk dat een vM of Magnus eindbak het mooier zal maken. En wellicht een setje Sonus Faber of iets anders wat minder ‘fel’ en sprankelend is.

  Geef een reactie