Review Marantz 14-series Special Edition

Voordelen

 • Prachtig gemaakt
 • Zeer flexibel inzetbaar

Nadelen

 • Versterker mist controle
 • Dac niet heel muzikaal
 • Prijs: € 2500 per stuk

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs
  Marantz PM14 SA14 Special Edition SE

  Marantz PM-14 SE

  Marantz PM14 SA14 Special Edition SE (10)
  Het is echt prachtig gemaakt… de ‘ambilight’ moet je van houden. Wij vinden het wel cool.

  De PM-14 SE is de versterker binnen de nieuwe 14-series. De bouw is lekker robuust en op zeer hoog niveau. Alles voelt uitermate stevig en goed afgewerkt. Niks dan lof op dit front.

  Alles is gebouwd rondom een flinke voeding. Die voeding zorgt er samen met de transistors voor dat er 90 watt per kanaal in 8 Ohm gaat en 140 watt in 4 Ohm. Geen verdubbeling van vermogen dus. Het bereik is van 5 Hz – 100 kHz, wat wel weer netjes is. De dempingfactor is 100. Genoeg, maar wij vinden het wat aan de lage kant. En over controle later meer.

  Veel koppelingen

  Marantz PM14 SA14 Special Edition SE
  Wat een zwik aansluitingen zeg… genoeg ruimte voor uitbreiding!

  Aan de achterzijde vinden we een hele rits aan in- en uitgangen. Zes setjes single ended in om precies te zijn. En daar hoort ook een Phono-ingang voor zowel MM als MC bij. Verder treffen we later op de SA-14SE nog een setje digitale ingangen aan. Kortom: veelzijdig zijn deze apparaten zonder twijfel!

  De speaker-terminals zijn bijzonder dik en zwaar uitgevoerd. Het ziet er echt heel stoer uit. En het werkt ook wel lekker, want ook dikke kabels kunnen prima in deze terminals. Tenslotte is het mogelijk om de PM-14 SE als voor- en eindversterker te gebruiken. Er is namelijk een pre-out en een power amp direct in. Wederom: erg flexibel inzetbaar.

   
   

  Winkels met Marantz

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  8 reacties

  1. Niets is zo persoonlijk als klank, dus laten we daar niet aan beginnen. Ik ben na een zwerftocht door Hifiland inmiddels alweer een jaar gebruiker van de Marantz 14 set in combinatie met een paar vloerstaanders Boston Acoustics M 350 (grote jongens). Hiermee heb ik een prachtige opstelling in huis die goed is voor veel luistergenot. Het lijkt mij een behoorlijke uitdaging om voor hetzelfde geld een set samen te stellen die beter klinkt (ennuh: die adviesprijzen mag je gerust vergeten, diverse leveranciers leveren voor significant minder geld).

   1. Dag Johan. Als je blij bent met je set… Wie ben ik dan om te zeggen dat het niet goed is? Heel veel luisterplezier!

    Wij geven onze ervaringen weer. Minpunten die we aanhalen wegen niet altijd even zwaar mee. Dat verschilt per gebruiker.

    1. Hoi Jaap, nou ik trek het me ook niet aan hoor. Lees graag jouw recenties, en die van anderen. Dat helpt kiezen. En recensenten zijn het ook niet altijd eens (de 14 serie krijgt ook goede beoordelingen). Waarnemen is subjectief en kale meetgegevens zeggen doorgaans bar weinig. Het aloude over smaak valt niet te twisten dat klopt wel. Zoals hi-res files. Klinkt zeker iets beter dan normale CD, maar niet zodanig om daar nu veel geld en moeite in te steken; vind ik, maar veel audiofielen zullen er anders over denken. Blijft toch leuk om alles uit te testen. Mocht je nog een hulpje zoeken mag je me altijd bellen…. Overigens jij weet nu wat er in mijn huiskamer staat en wat dat ongeveer kost. Als Gaston Postcodedeurenaanbeller vanavond bij jou datzelfde bedrag zou afleveren, hoe zou jouw ideale set er dan uitzien?

     1. Beste Johan,

      lastige vraag zeg. Ik denk dat ik neig richting een set van NAD of Cambridge Audio. Dan met een setje Epicons of Rubicons.

      Wat bedoel je met hulpje? Reviews tikken?

      1. Hoi Jaap, dat is inderdaad een andere geluidsrichting. Ook mooi!! Voorlopig mijn eigen setje maar eens verslijten en wellicht kijken we dan eens verder. Ik maakte een grapje, ben jaloers op jouw ongebreidelde mogelijkheden fantastische apparatuur te kunnen testen, vandaar mijn aanbod “hulpje”. Meeluisteren is altijd leuk natuurlijk, maar om er dan serieus iets van te vinden en dat ook nog pakkend te kunnen opschrijven dat is vast wat te hoog gegrepen voor mij!

  Geef een reactie