Review Marantz 14-series Special Edition

Voordelen

 • Prachtig gemaakt
 • Zeer flexibel inzetbaar

Nadelen

 • Versterker mist controle
 • Dac niet heel muzikaal
 • Prijs: € 2500 per stuk

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs
  Marantz PM14 SA14 Special Edition SE

  Conclusie

  Het is echt een lastige review geweest. Aan de ene kant is de nieuwe 14-series een prachtig product: zéér netjes gemaakt met een prima oog voor detail. Ook zijn de producten zeer flexibel inzetbaar. Veel aansluitmogelijkheden. Daar houden we wel van bij Alpha.

  Maar dan... de dac in de SA-14 SE mist naar onze mening de nodige finesse. Het heeft genoeg detail, maar als we luisteren missen we body en betrokkenheid. Dat kan een dac van 2000 euro gewoon beter. En daar mogen we hem mee vergelijken vinden we.

  Dan de PM-14SE. Die versterker heeft ook wederom voldoende detail. En ook genoeg lucht in de weergave. Maar: het laag gaat echt alle kanten op. Op een wat gemakkelijkere speaker gaat het wel weer goed, maar de match is heel kritisch. Ook op gebied van frisheid: match de PM-14 SE niet op een wat frissere speaker.

  Foto's en Video Marantz 14-series

  Inhoud

   

   
   

  Winkels met Marantz

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  8 reacties

  1. Niets is zo persoonlijk als klank, dus laten we daar niet aan beginnen. Ik ben na een zwerftocht door Hifiland inmiddels alweer een jaar gebruiker van de Marantz 14 set in combinatie met een paar vloerstaanders Boston Acoustics M 350 (grote jongens). Hiermee heb ik een prachtige opstelling in huis die goed is voor veel luistergenot. Het lijkt mij een behoorlijke uitdaging om voor hetzelfde geld een set samen te stellen die beter klinkt (ennuh: die adviesprijzen mag je gerust vergeten, diverse leveranciers leveren voor significant minder geld).

   1. Dag Johan. Als je blij bent met je set… Wie ben ik dan om te zeggen dat het niet goed is? Heel veel luisterplezier!

    Wij geven onze ervaringen weer. Minpunten die we aanhalen wegen niet altijd even zwaar mee. Dat verschilt per gebruiker.

    1. Hoi Jaap, nou ik trek het me ook niet aan hoor. Lees graag jouw recenties, en die van anderen. Dat helpt kiezen. En recensenten zijn het ook niet altijd eens (de 14 serie krijgt ook goede beoordelingen). Waarnemen is subjectief en kale meetgegevens zeggen doorgaans bar weinig. Het aloude over smaak valt niet te twisten dat klopt wel. Zoals hi-res files. Klinkt zeker iets beter dan normale CD, maar niet zodanig om daar nu veel geld en moeite in te steken; vind ik, maar veel audiofielen zullen er anders over denken. Blijft toch leuk om alles uit te testen. Mocht je nog een hulpje zoeken mag je me altijd bellen…. Overigens jij weet nu wat er in mijn huiskamer staat en wat dat ongeveer kost. Als Gaston Postcodedeurenaanbeller vanavond bij jou datzelfde bedrag zou afleveren, hoe zou jouw ideale set er dan uitzien?

     1. Beste Johan,

      lastige vraag zeg. Ik denk dat ik neig richting een set van NAD of Cambridge Audio. Dan met een setje Epicons of Rubicons.

      Wat bedoel je met hulpje? Reviews tikken?

      1. Hoi Jaap, dat is inderdaad een andere geluidsrichting. Ook mooi!! Voorlopig mijn eigen setje maar eens verslijten en wellicht kijken we dan eens verder. Ik maakte een grapje, ben jaloers op jouw ongebreidelde mogelijkheden fantastische apparatuur te kunnen testen, vandaar mijn aanbod “hulpje”. Meeluisteren is altijd leuk natuurlijk, maar om er dan serieus iets van te vinden en dat ook nog pakkend te kunnen opschrijven dat is vast wat te hoog gegrepen voor mij!

  Geef een reactie