Review Marantz KI Ruby

Voordelen

 • Fijne sound
 • Krachtig en gefundeerd
 • Oogt goed
 • Fijne prijs t.o.v 10-series

Nadelen

 • De SA-Ruby is iets te mid-gefocust
 • Hij is limited... :-)
 • Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Marantz KI-Ruby serie

  De test setup

  Inhoud

   

  We testen de Marantz KI Ruby als duo. Logisch: de meesten zullen deze set ook als duo aanschaffen, schatten we in. Maar om ook een goed idee te krijgen van de versterker, testen we ook met de Metrum Acoustics Pavane met Ambre streamer. De Ambre sturen we ook digitaal uit (coaxiaal) naar de SA-KI Ruby. Zo kunnen we de dac-functie ook testen.

  We gebruiken onze Focal Sopra No1 monitors als weergevers en bekabeling van Audioquest (Oak, Diamond en NRG1000), Grimm (TPM) en Kemp. Muziek komt ofwel vanaf CD, ofwel via streaming vanaf onze NAS, Qobuz en Tidal. We mengen cd-rips met high-res en soms MQA.

   
   

  Winkels met Marantz

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  6 reacties

  1. Bedankt voor de interessante review.
   Ik ben benieuwd hoe de Marantz KI Ruby zich verhoudt tot de PM14-s1. Valt daar iets over te zeggen? Vraag me af of een upgrade de moeite waard is.

  2. Jaap, Dank voor het snelle en eerlijke antwoord. Dat maakt maakt Alpha Audio voor mij een van de meest lezenswaardige audio websites. Als ik nog noten op mijn zang mag hebben: ik heb het idee dat tests waarin meerdere gelijkwaardige apparaten door meerdere personen worden beoordeeld, voor mij de meeste waarde hebben. Dat is vast duur en tijdrovend, maar gekoppeld aan een eerlijke beoordeling, verheft het je website – nog verder – boven het commerciële hifi proza waar we vaak op getrakteerd worden.

   groet,

   Eddie

  3. Jaap, leuke review van een interessant product. Hoewel ik zelf vier Marantz versterkers in huis heb, krijg ik wel een beetje jeuk van de zoveelste KI versie nu met zinloze robijntjes, maar dat is persoonlijk. Mijn brandende vraag is: hoe klinkt deze Marantz in vergelijking met de zojuist geteste PS Audio versterker set? Klinkt deze klasse D anders dan de gewone klasse A/B in dezelfde prijsklasse?

   groet,

   Eddie

   1. Dag Eddie,

    Ik heb werkelijk geen idee. Ik heb de PS Audio niet getest. Dat heeft Geoffrey gedaan. En ook op een compleet andere set luidsprekers en in een andere akoestiek. Sorry. Ik kan hier echt niets zinnigs over zeggen.

    1. Jaap, Dank voor het snelle en eerlijke antwoord. Dat maakt maakt Alpha Audio voor mij een van de meest lezenswaardige audio websites. Als ik nog noten op mijn zang mag hebben: ik heb het idee dat tests waarin meerdere gelijkwaardige apparaten door meerdere personen worden beoordeeld, voor mij de meeste waarde hebben. Dat is vast duur en tijdrovend, maar gekoppeld aan een eerlijke beoordeling, verheft het je website – nog verder – boven het commerciële hifi proza waar we vaak op getrakteerd worden.

     groet,

     Eddie

  Geef een reactie