Review Marantz Model 30 en SACD 30N

Voordelen

 • Oogt goed
 • Klinkt snel en open
 • Punch
 • Breed inzetbaar

Nadelen

 • Plastic front
 • HEOS App
 • Kanibalisme in eigen line-up
 • Prijs: € 6000 per set

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Marantz Model 30 SACD 30N

  De test set-up

  Inhoud

  We hebben de Marantz Model 30 en SACD 30N op verschillende speakers getest. Allereerst natuurlijk de Focal Sopra No1. Maar behalve die ook nog een setje DALI Rubicon 6 en Bowers & Wilkins 805 D3. Dit om te bekijken hoe met name de Marantz Model 30 reageert op verschillende luidsprekers. Zo kunnen we horen hoe het matcht en of er voldoende controle is bij lastige belastingen.

  Aansluiten op het energienet gaat met de standaard bekabeling die in de doos zit. Als interlinks gebruiken we Grimm TPM. Als speakerbekabeling hebben we gewisseld tussen Driade Flow en Audioquest William Tell Silver die we op dat moment ook ter test hadden. Filtering gaat via de kemp PowerStrip 8plus die via een Kemp reference de muur in gaat. We spelen dus niet via de Isotek Titan in deze test.

  De test-tracks komen zowel van onze NAS als vanaf Tidal. We mixen high-res met cd-kwaliteit en mqa. We gebruiken als app vooral BubbleUPnP, omdat we eerlijk gezegd niet zo’n zin hadden om de Heos app weer te registreren. We vragen ons ook af waarom dat toch nodig is. Zeker bij een aanschaf als de SACD 30N die toch 3000 euro kost. Uiteraard hebben we ook cd’s gespeeld (man, wat was dat lang geleden!)

   
   

  8 reacties

  1. Hoi Jaap,
   Jullie waren erg enthousiast over de ND-8006 van Marantz. Deze is qua prijs de helft van de 30N en qua functionaliteit gelijkwaardig.
   Ben erg benieuwd naar het verschil in klank tussen deze twee spelers. Kan iemand (redactie of lezers) hier iets over zeggen?

   1. Die vraag is niet écht on topic. Maar de verschillen zijn natuurlijk erg groot. Niet verrassend: de Driade kost 800 euro en de William Tell Silver is bijna 10.000 euro. De Audioquest is detailrijker, brengt meer lucht en is wat meer ‘up-front’. En aangezien de B&W ook naar voren speelt, is het naar mijn mening niet de beste match. Ik zou een kabel kiezen die iets meer ontspanning brengt.

  2. Zeer gave video! Zo kun je goed horen wat goed matched. Op zich heb ik Marantz altijd een mooi merk gevonden. In het verleden kon de dempingsfactor wel iets beter, maar volgens mij hebben ze dit tegenwoordig wel goed bijgesteld.

  Geef een reactie