Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Voordelen

 • Heerlijke sound
 • Interessante fusie van cd, streaming en dac
 • Vriendelijke prijs

Nadelen

 • Heos-app moet beter
 • Volumeregeling is lossy
 • Prijs: € 1199

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  App
  Weergave
  Marantz ND8006

  Inleiding

  Titels worden langer en langer nu fabrikanten meer functies in een apparaat gaan fuseren. Maar goed… En Marantz doet daar ook aan mee met de ND8006. Dit is namelijk niet gewoon een streamer. Maar ook een cd-speler én dac. Met volumeregeling. Dus in feite hebben we het over een pre-amp, streamer, cd-speler dac…. Of welke volgorde dan ook logisch is. En dat voor… tromgeroffel… 1199 euro. Man… waar zit de catch bij deze creatie van Marantz? 

  Marantz… een merk met een wat roerige geschiedenis. Een geschiedenis van overnames, verandering… Maar ja: welk merk dat decennia achter zich heeft niet? Het is ook een merk met een trouwe achterban, hebben we gemerkt. En dat is ook wel logisch, want het is een merk met een signatuur. Eentje die ze de laatste jaren wel minder en minder hebben laten horen, als wij eerlijk zijn. Gelukkig zien we nu een verandering. De PM8006 heeft auteur Harro Tillema verrast. En eerlijk: de ND8006 heeft redacteur in kwestie ook verrast… het blijft een apparaat met bijzonder weinig concessies.

  Alles in één

  De titel en het intro laten het al zien. De ND8006 is een speler die in feite alles afspeelt. Cd’s, streaming – UPnP via HEOS, AirPlay, Tidal, Spotify, Deezer, TuneIn, Napster en Soundcloud. Samen met de dac en volumeregeling kan het de centrale hub in het netwerk vormen. Ware het niet dat we hier de catch hebben gevonden: de volumeregeling is echt niet om over naar huis te schrijven (later meer informatie). Gek genoeg is de variabele output harder op 100% dan de fixed output. Gaat u echter onder de 90% van het volume, dan horen we het plaatje steeds platter worden en de onderkant energie verliezen. Niet aan te raden dus.

  Een tweede catch is de HEOS-app die we echt inmiddels ouderwets vinden voelen. De app moet echt beter. Kom op Marantz! Kijk naar de concurrenten: Bluesound, Sonos, Yamaha… allemaal mijlen beter dan HEOS. Om over de mogelijkheden en bediening van ROON maar te zwijgen.

  Maar hier eindigen de minpunten. Want de rest… is gewoon heel erg goed!

   
   

  Winkels met Marantz

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  24 reacties

  1. Is er iemand die kan zeggen waarom de nd8006 moeite heeft met afspelen van muziek bestanden op een usb stick welke op de voorkant wordt ingeplugd?
   Ik krijg steeds de melding dat hij een item niet kan lezen of weergeven. Ik heb al diverse sticks geprobeerd. Heel af en toe speelt hij een file af maar dan loopt het weer vast.
   Alvast bedankt voor de suggesties. Groet, Rinus

     1. De stick moet in Fat16 of Fat32 geformatteerd zijn. En wellicht kan je dit eens checken:

      Set “Network & USB-A” in the menu to “Enabled”. The USB memory device playback function does not work when “Network & USB-A” is “Disabled”.

      1. Beste Jaap, met je tips ben ik iets verder nu, omdat hij nu mp3 bestanden afspeelt vanaf een 8gb stick die in fat32 geformatteerd is. Kan het zijn dat de nd8006 slechts sticks accepteert met een kleine opslag capaciteit?

  2. Hi,

   Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

   Alvast bedankt.

   1. Dag Senergy,

    De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

  3. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

   1. Dag Locke,

    Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

      1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

  Geef een reactie