Review Music Hall MMF 2.3

Voordelen

 • Elegant design
 • Betrouwbaar en degelijke bouw
 • Nauwkeurig en muzikaal element

Nadelen

 • Vilt mat
 • Niet voor de beginnende vinyl luisteraar
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Weergave
  Prijs
  Music Hall MMF 2-3

  Inleiding

  Via de importeur Smart Audio ontvangen wij een platenspeler. En daar zijn wij stiekem wel heel erg blij mee. Want vinyl heeft, terecht, een plaats veroverd in de harten van vele audioliefhebbers. Maar helaas heeft de liefde voor audio een prijskaartje. We kennen allemaal het gezegde; “Oude liefde roest niet”. Maar vinyl helaas wel. Aan de Music Hall MMF 2.3 platenspeler dus de vraag, hoe zij met de “roest” van vinyl omgaat.

  Een klein onderzoekje brengt ons naar het land waar ooit échte Skoda’s vandaan kwamen. Het land dat een gecombineerde naam had. Het land waar je eigenlijk ook heel goed op wintersport kan gaan. Ja: we hebben het natuurlijk over Tsjechië. Het land waar in 1985 Music Hall is opgericht. De doelstelling was (en is) eigenlijk heel simpel: apparatuur ontwikkelen voor het middensegment. Maar dan wel wat beter. En dat door verder te ontwikkelen en slimme technologie te gebruiken. En dat zorgde al snel voor mooie producten. Volgens Music Hall zelf: “Compleet en Betaalbaar”

  Daar komen we natuurlijk maar op één manier achter… doos openen en luisteren maar! Oh nee: eerst moeten we de Music Hall MMF 2.3 nog in elkaar zetten…

  Kunstig

  Uitpakken blijft een geweldig moment. Hoe heeft de fabrikant alles in gepakt? Krijgen we dat WOAW-gevoel? Er zijn fabrikanten die er echt een studie van gemaakt hebben. Music Hall niet…

  Een witte doos. Er staat wat tekst op, dat is het. Maar bij het uitpakken, krijgen we toch een kriebel. Een WOAW-kriebel. We vinden de stofkap, draaiplateau en de platenspeler. De body, een strakke hoogglans zwarte speler. Het ziet er werkelijk uit als een stukje kunst. U zou het gemakkelijk ten toon kunnen stellen in de woonkamer. En dan hoeft de Music Hall MMF 2.3 nieteens aangesloten te zijn.

  Maar dan….alle onderdelen in elkaar zetten. Gelukkig zit er een goede handleiding bij. Stap voor stap wordt er uitgelegd wat er gedaan moet worden. Het valt allemaal wel mee. Het draaiplateau, snaar en stofkap er op. Dan is eigenlijk het meeste al gebeurd. Het precisiewerk moet nog komen. Het element moet nog ingesteld worden. Jazeker: op de juiste druk! Anders klinkt het nergens naar. Dus dit is misschien wel het belangrijkste van de gehele platenspeler.

  We gaan te werk als een hartchirurg met Korsakov. Een uur verder en we hebben dan ook eindelijk een goed afgestelde platenspeler.

   
   

  2 reacties

  1. Het wordt tijd dat Alpha audio eens meer platenspeler reviews gaat doen, want er zijn veel fijne draaitafels op de markt.
   Eerlijk geef ik toe dat ik amper een plaat draai, zeg maar een keer per jaar om te kijken of mijn platenspeler nog aan wil ;). Maar dat terzijde vind ik het nog steeds één van de kroonjuwelen van audioland. Naar de rol van Edison toch de start van muziek op een drager. De eerste mobiele muziek apparaat.

  2. het spirit-element is van de “Japanse buren” Audio Technica:
   “De Music Hall Spirit is een zeer muzikaal MM element. De Spirit is door Audio Technica speciaal ontworpen voor Music Hall en heeft een elliptische stylus tip welke diep in de groeven doordringt en de muziek bevrijdt.”
   (tekst afkomstig van de website van Stassen)

  Geef een reactie