Review NAD C338 versterker

Voordelen

 • Klinkt erg fijn
 • Breed inzetbaar
 • Verrassend goede DAC

Nadelen

 • Afstandsbediening is wat beperkt
 • Vermogen houdt niet echt over
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  NAD C338

  Onder de kap

  We zien onder de kap een typische layout van een modern audio-apparaat. Clean, symplistisch en modulair. Vanaf de achterkant gezien, zien we rechts de schakelende voeding. Links daarnaast treffen we de Hypex versterkermodule aan. Op een soort riser-kaartje zien we links aan de zijkant zowel de dac-moduele (rechthoekig kaartje) – op basis van een Burr Brown PCM 1796 dac – en daarboven de wifi / bluetooth netwerkkaart. Helaas alleen 2,4 GHz voor de wifi. En geen bekabelde mogelijkheid. Dat hadden we graag nog gezien. Een ARM-processortje regelt onder meer de werking van het geheel.

   
   

  Winkels met NAD

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  18 reacties

  1. Ik ben heel blij met het gebruiksgemak van mijn Nad D3020 (gaat vanzelf aan als de TV aangaat bv.) en ben op zoek naar een upgrade om mijn B&W CM1 s2 aan te sturen. Met name streamen via Chromecast o.i.d. zou me wat waard zijn. Is de C338 een waardige opvolger, of moet ik meer geld uitgeven en een C368 met BluOs 2i module kopen?

   1. Helemaal mee eens Geoffrey. Zo werd de Yamaha A-S3000 ook min of meet afgekraakt in dit blad, terwijl deze versterker elders lovend kritieken kreeg. ik vind dit blad echt niet btrowbaar meer als het gaat om versterker reviews.

      1. Jawel Jaap, want het betreft om een groot aantal toonaangetende Europese HiFi bladen te gaan, die gezamenlijkheid deze winnende producten selecteren, heb ik begrepen.

  2. Klinkt als een interessante upgrade optie voor mijn Dragonfly Red.
   Is de versterking van hoofdtelefoon door zelfde componenten uitgevoerd als die van luidsprekers?
   Indien nee, is die op het niveau van luidsprekerversterking (gezien dit primaire functie zal zijn binnen mijn exploitatie van het apparaat)?
   Ken je een ander apparaat/combo met betere/vergelijkbare prijs/kwaliteit in het 400-1000€?

   Bedankt voor de moeite (hypothetisch) en gefeliciteerd met begrijpen (hypothetisch) van taalgebruik waar minder autistische mensen dan ik in verdwalen.

   Groeten,

   Tiny Kox

   1. Dag Jakub,

    Ik heb de hoofdtelefoonversterker kort meegepakt. Die klinkt prima en naar mijn mening in lijn met de verwachtingen van een apparaat binnen deze prijsklasse. Of er andere componenten gebruikt zijn, weet ik niet. Er staat een foto van het binnenwerk op de website. Ik gok dat er geen heel groot verschil zit tussen de DF Red en deze NAD. Puur omdat het niet het focuspunt is geweest van NAD om hier een hoofdtelefoonversterker te leveren.

    Andere opties: IFI, Audioengine…

    1. is audioengine een grap? d2 is 5 jaar oud en toen had het al geen geweldige reviews… ik verwacht van geen een product van audiengine om een waardige upgrade te zijn van dragonfly

     1. Jakub… een beetje rustig aub. Ik doe suggesties. Dan mag je daar toch met respect op reageren?

      Audioengine heeft meerdere modellen. De D2 is er ééntje van. Daarnaast is er nog IFI met een breed assortiment. Die zijn goed te tweaken met bijvoorbeeld lineaire voedingen van bijvoorbeeld Sbooster.

  3. Heel mooie versterker. Vooral het feit dat het midden vrij van ruwheid is. Prima.

   Heb zelf een eenvoudige klasse d versterker met 2 keer 40 watt en dat is voldoende met mijn bookshelfs van 87db. Mooie controle, gaan heel luid en geen clipping.

   De watts doen er met gewone speakers meestal niet echt toe vind ik. Als ze maar stabiel zijn.

    1. Ik had een Nad c365 maar wilde een versterker om te streamen.ik dacht aan deze c338, maar de zaak waar ik hem wilde kopeheeft het me dringend afgeraden want geen Nad klasse. Ze verkochten hem liever niet zeiden ze ( hij staat nog steeds op hun website). Had ik toen deze recensie maar gelezen. Heb nu een c368 met Bluos voor € 1499 en kan er weinig mee. Gebruik alleen de bluetooth. Zou hem wel willen verkopen

     1. Ik vat de keuze van de C338 (streaming versterker) niet helemaal als je een C368 (versterker/DAC) hebt staan. Een Bluesound Node 2i lijkt dan handiger. Tenzij het bij elkaar passen van apparaten een must is.

  Geef een reactie