Review NuPrime Omnia WR-1 streamer

Voordelen

 • Speelt uitstekend
 • Veel aansluitingen
 • Degelijke ondersteuning

Nadelen

 • Voeding kan beter
 • Prijs: € 379

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  NuPrime Omnia WR-1

  Conclusie

  Een prijskaartje van 379 euro doet vermoeden dat het niets kan zijn. Maar schijn bedriegt. Dit is gewoon een prima product. Zelfs met de 'rood-witte' touwtjes speelt de NuPrime Omnia WR-1 boven verwachting goed. Is dat omdat de Nuprime bovengemiddeld goed is, of moeten we onze verwachtingen gaan bijstellen? Goede vraag. Voor nu: zeker een streamer die interessant is voor wie in deze klasse een degelijk product zoekt!

  Luisteren

  Inhoud

  Wie denkt dat (relatief) goedkoop altijd slecht klinkt: think again. De NuPrime Omnia WR-1 klinkt helemaal niet slecht! Sterker nog: het klinkt opvallend goed. Het klankbeeld is gebalanceerd, we horen geen harde s-klanken zoals weleens wil gebeuren in deze klasse (meestal door overmatige jitter), en het stereobeeld is volwassen groot. Bij gebruik van Bluetooth en Airplay is het – zoals verwacht – allemaal iets minder vloeiend en verfijnd, maar nog steeds zeer acceptabel.

  We hebben de NuPrime Omnia WR-1 overigens vooral getest in onze werkruimte. Dat systeem bestaat uit een Dion Audio T92 buizen voortrap, een SD60 klasse D eindversterker een Van Medevoort PFM-2 filter, Audioquest bekabeling en een set Teufel Definion 3 luidsprekers. Deze set kennen we goed, aangezien we er praktisch de gehele dag naar luisteren. Normaal gesproken speelt daar een Metrum Acoustics Baby Ambre met Amethyst-dac / hoofdtelefoonversterker op. Nu dus de Omnia WR-1. En eerlijk: hij voelt zich dus uitstekend thuis.

  Trade-off

  Ten opzichte van de Ambre / Amethyst combinatie – 1750 euro, exclusief Roon – leveren we uiteraard wel wat in op gebied van imaging, verfijning en precisie. Maar… de Ambre is alleen een Roon-endpoint (al is er wel wat anders op te flashen) en de Amethyst biedt – behalve een bijzonder fraaie hoofdtelefoonaansluiting – ook niet de connectiviteit die de NuPrime wel biedt. Denk aan Bluetooth. Of al de services die de NuPrime biedt.

  Samengevat: de Metrum-set mag dan beter klinken, de NuPrime Omnia WR-1 biedt meer mogelijkheden. En is een klap goedkoper. Als we Roon meerekenen zitten we op 2350 euro, ten opzichte van 375 euro. Rekenen we een Flint-dac in plaats van een Amethyst (wat een Flint is met een hoofdtelefoonversterker en een analoge ingang), dan is het 750 euro minder. Alsnog een stuk duurder.

  De reden dat we dit zo uitgebreid behandelen, is dat we laten zien dat het allemaal niet zo zwart-wit is. Ja, de Metrum-combinatie klinkt beter. Maar de NuPrime biedt veel meer mogelijkheden. En klinkt óók goed. Beter dan u verwacht waarschijnlijk. En dat is opvallend… nietwaar?

   
   

  Winkels met NuPrime

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL

  9 reacties

  1. @Muziekliefhebber ook deze https://nuprimeaudio.com/product/pure-ac4/
   ziet er goed uit
   Voor het zwaardere werk en deze
   https://nuprimeaudio.com/product/lps-212/
   eerder door jouw genoemd KLASSE
   Weet niet of het klankmatig beter is, maar ziet er in ieder geval veel gelikter uit.
   Deze (lineaire voeding) set is ‘n must voor iedere audiofiel 😉
   Trouwens het valt mij op dat mijn QUAD 606 nog steeds goed klinkt.
   De vervorming die ik hoorde, was te wijten aan de nog niet ingespeelde apparatuur DAT IS EEN VASTSTAAND FEIT beslist geen onzin.
   De weergave wordt steeds beter 😉

  2. Hi @petbra kijk op de voeding of handleiding (dan de maximale genoemde Volt aanhouden)
   De ‘sBooster lineaire voeding is ‘n duur/groot/zwaar bakbeest. Maar het doet wonderen inzake weergave. Weet zeker eenmaal gehoord dan is er geen weg terug.

  3. Goede streamers hoeven niet de hoofdprijs te kosten, is duidelijk getest.
   Goed voor de muziekliefhebber die het budget niet heeft voor een dure streamer.
   Misschien heb ik dit gemist namelijk, welke dac zit erin? Wolfson, Burr Brown, Sabre ESS?
   Kan ie MQA? Zie dit als een geintje…
   Men kan van verloop van tijd altijd upgraden, en dan is de Nuprime streamer een prima start. En ik moet eerlijk zeggen het apparaat oogt niet eens verkeerd.

  4. Interessant te merken dat men er in slaagt een kwaliteitsvol toestel af te leveren voor zo’n prijs.
   Vraagje: Hebben jullie enige ervaring of al een test gedaan met de rena s-1 streamer van Electrocompaniet? Die is wel nog wat duurder maar vind er héél weinig van terug. Alvast dank hiervoor! mvg Andy

  5. Goedenavond, (alweer) een hele leuke review, ik heb nog 2 vragen. 1, bij de conclusie zeggen jullie dat de voeding beter kan, maar in de review vind ik daar niks over terug. Is upgraden zinvol?
   2 hoe verhoudt deze streamer zich tot de bluesound node 2i. Ik wil een nieuwe streamer kopen, en de blusound is een potentiele kandidaat, maar als ik dit lees weet ik het niet zo zeker.
   Misschien krijg ik een reactie terug. Alvast bedankt!!
   Luuk van der Meer

   1. Dag Luuk. Ik heb hem niet 1 op 1 vergeleken met de Node 2i. Dat is een andere prijsklasse namelijk: scheelt 200€, wat significant is in deze klasse. Voeding upgraden is zeker hoorbaar!

  Geef een reactie