Review Optoma UHD65 DLP beamer

Voordelen

 • Scherp en rijk beeld
 • Mooi contrast
 • Goed instelbaar
 • Stil!

Nadelen

 • Geen kleine beamer
 • Goed instellen vereist kennis
 • Schalen SD naar HD en UHD kan beter
 • Prijs: € 3299

  Bouwkwaliteit
  Beeld
  Inzetbaarheid
  Prijs
  Optoma UHD65 DLP Beamer

  Over de Optoma UHD65 DLP

  Inhoud

   

  De Optoma UHD65 DLP is groot. Niet te groot, maar wie gewend is aan de compacte office-beamers zal verrast zijn door de forse afmetingen. De reden voor de wat forsere body, is dat de koeling dan een stuk rustiger zijn werk kan doen. Wij hebben de beamer niet gehoord tijdens het bekijken van films. Wellicht dat hij een klein beetje hoorbaar is bij rustige passages op een zacht volume. Maar storend zal het nooit worden.

  Tevens beschikt de UHD-beamer over een flinke lens die ook nog eens behoorlijk te richten is. Zowel zijwaards als naar boven en beneden. De lichtopbrengst is niet schokkend hoog met 2200 lumen. Maar in een donkere ruimte levert het ruim genoeg licht op. En we gaan er vanuit dat de mensen die deze beamer aanschaffen ook een verduisterde ruimte hebben om films in te kijken.

  Het afstellen van het beeld gaat vrij gemakkelijk. Het is allemaal handbediend, dus verwacht geen gemotoriseerde afstelling vanaf de bank. Overigens is het wel prima scherp en op de juiste plek te krijgen. Wat we wel wat gek vonden, is de plek voor het afstellen: onder een klep. Maf.

  In- en uitgangen

  De Optoma biedt een paar aansluitingen, waaronder hdmi 2.0, vga, 3,5mm audio in, 3,5mm audio uit, spdif, rs232 (voor bijvoorbeeld domotica-koppeling) en usb. Tevens zien we nog een 12volt trigger en ethernet.

   
   

  6 reacties

  1. Ik vind dit wel een tof uitstapje. Over 10 jaar heeft iedereen een Ultra Short Trow Beamer met een ingebouwd hifi systeem en willen wij allemaal lezen hoe goed die zijn.

  2. Wel een erg basic review als ik dat zo mag zeggen. Beamer is zo uit de doos aangezet en wat kleine instellingen gedaan that’s IT. UHD signaal krijg je niet uit een blu-ray hoor 🙂 daar heb je een 4K film met UHD en dito speler voor nodig. maar goed, film kijken via een beamer is leuk, maar dat wisten we toch al.

  Geef een reactie