Review Ovleng A4 – Chinese hoofdtelefoon

Voordelen

 • Eigenlijk niets

Nadelen

 • Klinkt erg slecht
 • Zit niet fijn
 • Prijs: € 17

  Afwerking
  Comfort
  Geluid
  Prijs

  Onze zoektocht naar goedkope Chinese audio begint natuurlijk in…. China. Via één van de vele groothandel sites, komen wij terecht bij miniinthebox. Het aanbod op deze site is groot. Heel groot. Maar we zoeken audio. We willen antwoord op onze vraag, is goedkope Chinese audio goed? We testen de Ovleng A4.


  Zodra we in de categorie hoofdtelefoon gaan filteren, komen we uit op zo’n 300 zoekresultaten. Dat wordt dus ouderwets zoeken. Plaatjes kijken en specificaties lezen.

  Top 5

  Ovleng Chinese hoofdtelefoon
  Tsja… ‘we take one for the team’… even bijten bij zo’n test!

  We weten het terug te brengen tot vijf hoofdtelefoons. We nemen de gok met de Ovleng A4. Een zwart met rode hoofdtelefoon en ja zelfs met remote geschikt voor IOS. Het lijkt op een hoofdband van leer. Evenals de de oorkussens. Het heeft in de verte wel wat weg van een Beats studio. Dit wordt de keuze. Voor een kleine 17 euro, worden wij de ‘gelukkige’eigenaar van de Ovleng A4

  U bent de eerst volgende

  De bestelling plaatsen wij in begin van augustus. Volgens het bestel systeem zouden wij het product binnen 10 dagen na verzending binnen krijgen.

  Helaas zien wij dat de bestelling pas halverwege september verwerkt wordt. Eind september vindt de verzending plaats en eind oktober hebben we de Ovleng A4 eindelijk binnen. Poe… geduld is een schone zaak!

  Het leveren kan dus even duren. Houdt er rekening mee dat een bestelling van buiten de EU nog een heffing op plaats vind. Het pakketje met je goedkope spulletjes is ineens 30 euro duurder.

  Best luxe…!

  Ovleng Chinese hoofdtelefoon
  Het oogt grappig, maar klinkt echt nergens naar.

  De verpakking ziet er eigenlijk best luxe uit. Zilveren letters die echt op de verpakking liggen. Een matte achtergrond en een glimmende hoofdtelefoon op de voorkant. De verwachting is nu wel hoog!

  Bij het openmaken van de doos valt het luxe gevoel al snel weg. Maar dat mag de pret niet drukken voor 17 euro. We laten de Ovleng een goede 48 uur inspelen. Gewoon aan de pc, met spotify en youtube. Een kleine week later en we kunnen echt beginnen met luisteren.

  Waardeloos

  Het eerste dat opvalt is hoe de hoofdtelefoon zit. Compleet waardeloos. Gewoon echt niet lekker. Je oor zit direct tegen de driver aan. In de kussen zit nauwelijks vulling. Die zitten er echt alleen maar voor de sier op. De hoofdband is naar buiten gestikt; vreselijk gezicht. Samen met het veel te goedkope plastic is het een zielige verzameling van plastic en stof… Jammer!

  Uit balans

  Ovleng Chinese hoofdtelefoon
  Arme Harry…. dit doet gewoon pijn!

  Dan het geluid. Daar hebben we gewoon weg geen woorden voor. We kunnen niet omschrijven hoe slecht dit klinkt. Schel, geen bass en geen controle. Het doet zelfs pijn aan onze oren. Langer dan enkele minuten kunnen wij het niet volhouden. Ondragelijk. Probeer je het toch langer vol te houden, dan begint er na een tijdje waarschijnlijk bloed uit je oren te stromen.

  Vreemd is dat links harder klinkt dan rechts. Maar eigenlijk verbaasd het ons ook weer niet.

  De metingen van ons laten ook direct zien hoe slecht dit product is. We meten weinig laag en na 10 KHz valt alles ook weer in elkaar. Eigenlijk is er alleen maar een beetje middengebied. En daar is direct ook bizar veel vervorming. Tussen 3000 en 5000 Hz zitten pieken van 15% vervorming. Kortom: niet naar te luisteren.

  Eigen landje

  Als we kijken naar het aanbod van hoofdtelefoons in Nederland, zien we veel diversiteit. Dure en goedkope hoofdtelefoons. Voor mobile en thuis toepassingen. Speciaal voor games, muziek of films.

  Laat ons je direct uit de illusie helpen. De Ovleng is nergens voor geschikt. Spaar even verder, leg iets meer geld bij. Koop gewoon een goede hoofdtelefoon.

   
   

  5 reacties

  1. Heb jaren geleden al 2 mono blokken aangeschaft van Xindak en spelen gekoppeld aan een Marantz receiver als ondersteuning van de fronts al jaren zonder enig probleem. Voor het stereo gebruik speel ik nu met Yaqin geïntegreerde buizenversterker van ca. 800 euro. Weliswaar waar niet zelf uit China geïmporteerd, maar via een Nederlandse dealer ontvangen. Versterker is een toppertje, 2x 70 waarmee een setje van B&W 703 speakers worden aangedreven….speelt perfect, niets te klagen…..De enige afweging die je zelf moet maken is of je rechtsstelsel uit China wil kopen met mogelijk garantie problemen en verzending (> 30 kilo). De genoemde site miniinthebox ook wel eens wat besteld….een hoesje voor de telefoon….viel werkelijk waar uiteen in mijn broekzak, dus niet altijd van goede kwaliteit.

  2. De kwaliteit die je in China koopt is extreem wisselend ik heb wat ervaring met in ear oortjes.
   Als je zomaar iets besteld zonder dat je daar een review of een forum over hebt gelezen kan je er van uit gaan dat het troep is. Ik heb echter ook een aantal goeie ervaring zoals de bekendere Xiaomi Piston 3 ze zitten zeer confortable en voor een prijs van 15 a 20 euro koop je een heel degelijk goed klinkende in ear headset.
   Mijn laaste aankoop was de KZ ED9 dit zijn extreem goed klikende In-ear koptelefoontjes voor maar ?13. Ze klinken in vergelijking met mij q701 van AKG erg goed je hebt uitraard niet de ruimte en de rust van een volwaardige hoofdtelefoon maar de klanken zijn er zeker niet minder.
   Helaas zit aan dit verhaal ook een maar het eerste setje dat ik had was in twee maanden stuk. Ik moet wel zeggen dat ik mijn oortjes altijd elke dag een uur op de fiets gebruik waardoor ik ze nogal snel verslint. Maar dit was wel heel snel ik heb een mailtje gestuurd naar de verkoper, hij heeft voor ?3 een nieuw setje opgestuurd. Nu gebruik ik ze voor thuis-gebruik omdat ik niet verwacht dat deze langer mee gaan het is nogal een fragiel product.

  3. Al zou je budget niet hoog zijn voor een koptelefoon, in Nederland koop tussen de 20 en 40 euro al A-merk koptelefoon. Zal geen high End zijn maar altijd beter dan die Chinese handel.

  Geef een reactie