Review Perlisten S4b monitor luidspreker – Eerlijk duurt het langst

Voordelen

 • Lage vervorming
 • Holografisch
 • Dynamisch
 • Prachtig stereobeeld
 • Open en snel middengebied
 • Bouwkwaliteit

Nadelen

 • Subwoofer vereist (Perlisten maakt zes modellen)
 • Prijs: € 7500

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Perlisten S4b

  Inleiding

  Het Amerikaanse Perlisten is een nieuwkomer op het toneel maar verovert in razendsnel tempo een vaste plek op de overvolle audiomarkt. Dat doen ze door hun luidsprekers vol vertrouwen te laten testen door de volledige internationale pers. En door de zaken net wat anders dan anders aan te pakken. Ze zetten namelijk volop in op innovatie en dat zie je niet enkel aan de buitenkant maar zeker ook binnenin. Naast exotische materialen en een hoogstaande afwerking wordt gemeten en getest om een zo lineair mogelijk frequentiebereik te bekomen. De Perlisten S4b monitor die we vandaag bekijken hoort eigenlijk in een luxueuze 2.1 of 7.2 opstelling thuis maar wij hebben hem gewoon als stereo luidspreker getest. Hoe dat is gegaan vertellen we u graag in onderstaand verhaal. Enjoy!

  We halen de luidsprekers voorzichtig uit de doos en gebruiken hiervoor de voorziene handschoentjes. Dat verdienen ze wel. Helaas waren onze voorgangers niet zo voorzichtig, getuige de vele vingerafdrukken op het lakwerk. Dat lakwerk is van uitzonderlijke kwaliteit en de ‘High Gloss Black’ exemplaren die wij kregen zijn inktzwart geverfd en zien er ronduit dreigend uit. De Perlisten S4b is best groot voor een bookshelf/monitor luidspreker. Met een hoogte van 42 cm ga je deze luidspreker echt niet in een kast of op een dressoir zetten. Dat zou ook zonde zijn natuurlijk. 

  Perlisten maakt daarom twee verschillende stands voor zijn monitors. Ze kosten respectievelijk 995 euro en 1995 euro. Niet goedkoop maar de stands zijn, net als de luidsprekers, tot in de puntjes geperfectioneerd en wegen bijna evenveel als de luidsprekers zelf. De potentiële koper zal er sowieso de stands bijnemen maar hebben een setje Solidsteel SS-6 staanders met optionele 19 cm plaat gebruikt en dat ging prima. 

  Futuristisch

  De Perlisten S4b is, verrassend misschien, voor een keer geen tweeweg maar een drieweg monitor met gesloten kast. Hij komt standaard in zwart en wit maar er zijn nog vier andere uitvoeringen tegen meerprijs verkrijgbaar: Cherry Natural, Black Cherry Natural, Ebony Natural en Ebony High Gloss. Wie goed kijkt ziet niet een maar drie tweeters zitten in de DPC-Array mid-driver. De middelste is een 28 mm beryllium tweeter, de bovenste en onderste zijn dan weer TPCD (Tin Ply Carbon Diaphragm) tweeters. Een eigen ontwerp van Perlisten. Wij worden altijd wat nerveus van dergelijke afkortingen maar het geeft aan dat Perlisten veel tijd, geld en research in hun producten heeft gestoken. En dat ze enkel tevreden zijn met het allerbeste resultaat. 

  De bass-driver bestaat uit Carbon Fiber, een speciaal soort carbon dat, u raadt het al, opnieuw volledig door Perlisten ontwikkeld werd. Voor hun uitzonderlijke prestaties kreeg Perlisten zelfs het prestigieuze en zelden uitgereikt THX Dominus-certificaat. De Perlisten S4b is een 4 Ohm (3,2 minimum) luidspreker met een gevoeligheid van 85 db en moeten daardoor door een potige versterker aangestuurd worden wil u er het maximale uithalen. Het frequentiebereik gaat van 36 Hz naar 37 kHz maar wij haalden in onze ruimte nooit iets onder de 45 Hz. 

  Soort luidspreker
  Monitor - bookshelf
  Type luidspreker
  Dynamisch
  Luidspreker systeem
  Gesloten
  Aansturing
  Passief
  Frequentiebereik
  36 Hz - 37 kHz
  Crossover
  3-weg
  Rendement
  85 dB
  Impedantie
  4 Ohm
  Afmetingen
  • Breedte: 24 cm
  • Diepte: 18 cm
  • Hoogte: 42 cm
  Gewicht speaker
  11 Kg
  Productieland
  US
   
   
   

  Winkels met Perlisten

  Stationsweg 87
  9471 GM Zuidlaren, NL

  3 reacties

  1. “De bass-driver bestaat uit Carbon Fiber, een speciaal soort carbon dat, u raadt het al, opnieuw volledig door Perlisten ontwikkeld werd.”

   Vast verzonnen door de afdeling marketing;) want ze hebben wel wat hulp gekregen van SBAcoustics want het is gewoon de MW16TX-8 van deze hi-tech Deense firma.

   1. @Peter: aanvulling SBAcoustics: .. en gemaakt door Sinar Baja Electric (Indonesia)! Mooie produten, ook te koop voor particulieren. Allemaal prima natuurlijk. In het verleden was Dynaudio ( ook Deens) ook voor zelfbouwers te koop, evenals KEF en Focal.

  Geef een reactie