Review Raumfeld Soundbar

Voordelen

 • All-in one audio systeem
 • Innovatieve subwoofer
 • Kinder proof
 • Goede geluidskwaliteit

Nadelen

 • 1 hdmi aansluiting
 • Geen bluetooth
 • Niet kunnen aanzetten vanuit de app
 • Prijs: € 1299

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs-
  Raumfeld Soundbar

  Conclusie

  De Raumfeld soundbar laat horen dat een all-in one systeem goed kan klinken en er ook strak kan uitzien. Het is een makkelijk te installeren en te bedienen. De geluidskwaliteit is gewoon goed. Tuurlijk had het voor muziek iets beter gekund. Maar het evenaart een goed stereo systeem. Het film geweld is machtig. Wel de subwoofer afstellen voor muziek, niet voor films. Als we dan ook zien hoe innovatief de subwoofer is , worden wij heel blij. Het is een systeem waar iedereen in huis wat aan heeft. Ja er wordt overal een beetje op gecomprimeerd, maar het resultaat mag er zijn. Voor je het weet, kan je niet meer zonder.

  Shaken not stired

  Inhoud

  Raumfeld Soundbar
  Strak zo! De soundbar mag zeker gezien worden.

  Een draadloze subwoofer zorgt voor een hele hoop vrijheid. Want we zijn niet meer geboden aan een plek dicht bij de versterker(soundbar). Geen gedoe met lange kabels weg werken.

  Daarbij komt ook nog het slimme design van de subwoofer. We kunnen nu de subwoofer onder de bank kwijt. Zonder enig gedoe. Hier maakt je menig vrouw-lief mee blij. Geen kabels en een subwoofer die uit het zicht is. En de bass? Die voelen we nu door onze ruggengraat.

  Bij het kijken van de blu ray van The Dark Knight voelen we bij iedere klap en stoot die Batman uitdeeld, de intens dreunende bass. Ook bij Avatar mogen we niet klagen.

  Dat de Raumfeld soundbar goed om kan gaan met multimedia, bewijst hij met het spelen van diverse Playstation games. Het surround effect moeten we echter wel even toelichten. De soundbar creert namelijk een soort van ovale geluidswolk. Deze wolk hangt in de kamer en in deze wolk is al surround geluid te horen. Bij een luistersessie zult u direct merken wat wij bedoelen.

  De bass valt in eerste instantie bij muziek wat tegen. Deze zingt namelijk mee met de muziek. Kortom: ronduit onluisterbaar.

  Maar als we de subwoofer wat beter bekijken, zien we dat de subwoofer helemaal naar eigen wens kunnen in te stellen! Dan doen we dan ook met veel liefde en precisie. Na een klein kwartiertje instellen, pielen en luisteren klinkt de Raumfeld ook met muziek bijzonder goed.

  Alpha TIP!

  Stem de subwoofer af op muziek en niet op film. De bass gaat anders meezingen met de melodie. Het gaat niet ten koste van de intensiteit van bas voor films. Maar de kwaliteit van muziek gaat met sprongen er op vooruit.

  Muziek met Tidal

  Raumfeld Soundbar (3)
  De soundbar is natuurlijk geen vervanger voor een hifi-systeem, maar hij klinkt wel gewoon prima met muziek.

  Eindelijk, ons favoriete onderwerp. Muziek! Even de account van Tidal koppelen en we kunnen luisteren naar muziek van Hi-Fi kwaliteit. We koppelen ook meteen de NAS, ook een fluitje van een cent. Net zo simpel is radio luisteren via Tune In.

  De geluidskwaliteit met Tidal is goed, dat weten we en dat horen we. Voor ons een graadmeter. Zeker als we een via de NAS een redelijke mp3 beluisteren. We horen dat de kwaliteit van de mp3 minder klinkt dan de stream van Tidal. En dat is een plus punt voor de Raumfeld. Want een goed systeem laat horen hoe slecht of goed de kwaliteit van je bron is.

  De Raumfeld Soundbar kan ook overweg met Hi-res audio. 192khz/24 bit, is geen probleem. Alleen als we het verschil in geluidskwaliteit vergelijken tussen de Tidal en de Hi-res muziek, horen we een stuk minder verschil. Dit geeft dus duidelijk aan waar de grens ligt qua geluidskwaliteit voor muziek. De Naim of Focal zullen net iets beter scoren op muzikaal niveau.

  Dagelijks gebruik

  Raumfeld Soundbar
  Mooie afstandsbediening! Kunnen veel merken een voorbeeld aan nemen.

  Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat de Raumfeld Soundbar een echte all-in one is. We moeten toegeven dat de geluidkwaliteit even wennen is. Maar dat ligt aan ons. Wij luisteren regelmatig naar systemen van ruim boven de 20.000 euro.

  Toch viel het ons op dat na enkele dagen we niet meer zonder de Raumfeld soundbar kunnen. Hij staat prachtig in de kamer, met een sterk staaltje design. Overdag lekker muziek of radio aan. Tegen het einde van de dag, goed geluid voor de tv en s ’avonds lekker op de bank met een spannende film. En het is juist het geluid wat het spannend maakt.

  En er valt ons na een paar dagen nog iets op: kindvriendelijkheid.  Veel audioproducten hebben knopjes, een volumeknop of een hele mooie conus in de speaker. Daar moeten kinderen aan zitten. De keren dat onze kroost voorbij kwam lopen met een volumeknop in handen of net de conus naar binnen had gedrukt, kunnen wij niet op twee handen tellen.

  De Raumfeld Soundbar heeft slechts drie knoppen er op zitten. Waarvan er maar  1 aantrekkelijk is om aan te zitten. Een klein knopje om het systeem aan te zetten. Kortom: kinderen laten deze soundbar totaal links liggen. Weer een zorg minder!

  We zien ook ruimte voor verbetering. Een tweede hdmi aansluiting was handig geweest. Evenals bluetooth. Is gewoon handig. Vanuit de app kan het systeem niet aangezet worden. We moeten echt eerst de soundbar aanzetten voordat we muziek aan kunnen zetten.

   
   

  10 reacties

  1. Ik word een beetje moe van elke week een Teufel/Raumfeld test en 3 keer in de week Teufel/Raumfeld nieuws op Alpha-Audio het lijkt wel het vaste nieuwskanaal van deze fabrikant geworden…het gaat hier om niet meer dan een Duitse internetdozenschuiver, met 3 klikken en een ideal betaling staat morgen de pakketdienst bij u op de stoep met een doos luidsprekers die u 3 weken mag proberen, terugsturen gaat moeilijk dan mag u bellen en labels printen want daar houdt Teufel niet zo van…ga toch naar een goede vakzaak waar u kunt kijken, luisteren en vergelijken!

    1. Naar mijn idee kom ik wel heel vaak Teufel nieuws tegen maar misschien valt het mee, ik ga er eens op letten.

     Misschien ben ik gewoon bevooroordeeld omdat ik werkelijk niet begrijp dat je een luidspreker uitkiest via specs en wat foto’s op een site en deze dan in je winkelmandje sleept. Maar dat is ieders vrije keuze uiteraard.

   1. correctie 8 weken proef tijd.

    Dat er redelijk veel over Teufel wordt geschreven komt ook omdat ze veel doen en het mogen testen voor een langere periode is juist één van de pluspunten.
    Teufel een internetdozenschuiver noemen is wel een beetje Bull.
    Testen bij andere sites laten niet voor niets zien dat het heel degelijk spul is voor het geld.
    Laatste keren dat ik in een aantal (dure) vakzaken binnen stapte werd ik totaal niet serieus genomen als klant en bij één niet eens aangesproken terwijl ik er al 20 minuten rond liep bij het €1000+ assortiment. En andere (gewone) audio zaken werd ik meteen richting Sonos troep gedirigeerd.

    Daardoor uit eindelijk Teufel Ultima’s mk2 getest en aangeschaft. Voor dat geld echt een goed klinkende speaker.

  Geef een reactie