Review Rega Aethos geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Weergave
 • Matching
 • Beleving

Nadelen

 • Volumeregeling
 • Enkel analoog
 • Geen XLR input
 • Prijs: € 3799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Sound
  Prijs
  Rega Aethos

  Set-up en installatie

  Inhoud

  We sluiten onze M50 gebalanceerd aan op de Onyx. Vandaar gaat het single-ended naar input 1 van de Aethos. De luidsprekers van dienst zijn onze Atc’s, onze Vienna’s en een setje Neat Ministra (review volgt). Op elke luidspreker gaat het uitstekend wat betekent dat de Aethos niet moeilijk te combineren valt. Wij spelen meestal niet op hoog volume, we moeten onze gouden oortjes wat sparen, maar bij de Aethos heb je wel de neiging om het volume hoger te zetten omdat het gewoon zo juist klinkt. U bent gewaarschuwd.

  De Rega Aethos vervangt een Ps Audio Stellar Gain Cell en een Benchmark AHB2 in onderstaande set:

  Muziek komt van Tidal (hifi en MQA), cd en high-res op usb. Daarnaast hebben we de Jay’s Audio cd-speler en dac op de Rega aangesloten en dat klonk geweldig.

   
   

  Winkels met Rega

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
  Koningsstraat 35
  2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
  Stationsweg 87
  9471 GM Zuidlaren, NL

  3 reacties

  1. Beste Geoffrey, hartelijk dank voor de mooie en herkenbare beschrijving van deze Rega Aethos.

   De volumeregeling is inderdaad een ‘uitdaging’, maar de Rega komt ermee weg want de klank is zo fantastisch. In de afgelopen periode heb ik 3 versterkers thuis kunnen uitproberen: de Gato AMP 150, de Naim Supernait 3 en de Rega Aethos.

   De Gato zet in op schoon, eerlijk en neutraal geluid met zo weinig mogelijk vervorming en mist voor mij wat schwung en spelplezier. Het hoog is behoorlijk prominent, alsof de treble-knop ver open staat. Het geluid vond ik na een tijdje wat vermoeiend.

   De Naim Supernait 3 is een heerlijke versterker. De dynamiek is fascinerend. Vol en rijk. Je zit op het puntje van de bank. Naar mijn smaak iets teveel van het goede. Het laag is behoorlijk prominent, alsof de loudness- knop voortdurend open staat. Het geluid vond ik na een tijdje wat vermoeiend.

   De Rega Aethos kenmerkt zich door de perfecte balans in het geluid. Het hoog is prachtig gedetailleerd en verfijnd, het midden straalt met kleur en diepte, het laag is super gecontroleerd en melodieus. In tegenstelling tot de Supernait 3 is de bas niet overheersend, het forceert mijn luidsprekers niet maar geeft ze een passend, vloeiend fundament en energie. De Rega Aethos heeft een betoverende indruk op mij gemaakt en combineert voor mij het beste van zowel Gato als Naim; de gedetailleerde neutraliteit van de Gato én de warmbloedige ritmische schwung van de Naim.

   Voorop bij de Rega Aethos staat de muzikale betrokkenheid. Luisteren met een glimlach. De perfecte balans van eerlijk geluid én heerlijk geluid.

   1. Dag Pieter,

    Bedankt voor je terugkoppeling. We zoeken allemaal iets anders in onze beleving van muziek maar betrokkenheid is primordiaal. En dat heeft deze Rega Aethos zeker. Het is het soort toestel dat je mist als het terug naar de importeur moet. Topkeuze!

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

    1. Dag Geoffrey,

     Hartelijk dank voor je reactie. Helemaal met je eens; betrokkenheid, dáár gaat het om.
     Succes met je recensies, ik mag ze graag lezen!

     Vriendelijke groet,
     Pieter

  Geef een reactie