Review Sennheiser RS220 hoofdtelefoon

Voordelen

 • Rustig karakter
 • Meet uitstekend
 • Veel ingangen

Nadelen

 • Mag iets meer sprankelen
 • Prijs: € ? 399

  Comfort
  Inzetbaarheid
  Geluid
  Prijs
  sennheiser_rs_220_1

  Sennheiser heeft een bijzonder goede naam onder de liefhebbers. De Duitsers maken al decennia hoofdtelefoons voor zowel starters als puristen. Kijk bijvoorbeeld naar de HD650. Een beroemd model. En terecht. Relatief nieuw is de RS220. Een draadloos model (open) met een dock die zowel oplaad als audio verzendt. 

  We kunnen beginnen met te vertellen dat de inzetbaarheid van een draadloze hoofdtelefoon te wensen overlaat. Maar dat doen we niet. Wie een draadloos model koopt, weet dat en kiest daar bewust voor. Kortom… niet piepen als u denkt: hè, balen… hij kan niet op mijn smartphone in de bus.

  Docken

  Sennheiser RS220
  Erg goed verzorgd. Alles klopt gewoon bij de Sennheiser RS220.

  Sennheiser levert de draadloze RS220 met een prima steun die niet alleen laadt, maar ook alle ingangen biedt. Denk aan analoog, coaxiaal en optisch. Alle drie de inputs hebben een loop, zodat de Sennheiser tussen de bron en de versterker in kan staan. U verliest dus geen functionaliteit. Erg prettig.

  De accus van de RS220 gaan lang mee. We hebben de duur niet getest (het duurt echt te lang voordat ze leeg zijn), maar een avond moet gemakkelijk kunnen. Zet de RS220 simpelweg op het station en hij is de volgende dag weer klaar voor een nieuwe sessie.

  Comfort

  De Sennheiser zit, zoals we gewend zijn van de Duitsers, erg prettig. Hij is met 329 gram vrij licht en met de stoffen kussens hebt u eigenlijk geen idee dat u wat op uw hoofd hebt. Het comfort mogen we gerust subliem noemen!

  Het enige punt: het geheel sluit niet écht af. Door de open constructie hoort u vrij goed wat er in de omgeving gebeurt. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar met spelende kinderen of een drummende buurman kan dat voor storende bijgeluiden zorgen.

  Bediening

  De bediening – input en volume – kan zowel via de tiptoetsen op het station, als met toetsen op de RS220 zelf. De toetsen voelen wat plastic. Dat had beter gekund. Maar Sennheiser heeft ze wel aan beide kanten gedaan. Slim!

  Geen vervorming

  THD Sennheiser RS220 (1)
  Wow… dat zijn nog eens vervormingscijfers… Zo hoort het!

  We hebben weleens een HD650 doorgemeten. Die heeft geen meetbare vervorming. Het gros ligt rond de 0,5%… en dat is gewoonweg bijzonder goed. De RS220 zit zonder meer op dat niveau. Zowel als we digitaal als analoog aansturen. Complimenten.

  Wie een compleet neutraal model zoekt, kan beter elders shoppen. De RS220 heeft de typische Sennheiser sound: ontspannen. Het hoog loopt wat af en zorgt voor een signatuur die luistermoeheid tegengaat, maar ook een tikje sprankeling weghaalt. Wij vinden het niet storend. Het is een keuze van Sennheiser. Wie er van houdt, zal van deze RS220 gaan houden.

  Bouwkwaliteit

  Tenslotte de bouwkwaliteit. Die is gewoon op peil. Niet bijzonder, maar ook zeker niet slecht. De kunststoffen houden het gewicht laag en zijn van goede kwaliteit. De kussens ademen goed en zorgen voor een lekkere zit. De hoofdband is goed instelbaar en is geschikt voor zowel kleine als wat grotere hoofden. Hier ziet u goed de kennis van Sennheiser. Het klopt gewoon.

   
   

  2 reacties

  1. Beste Jaap,
   Fijn om een profi NL review van de RS220 te lezen.
   Zelf heb ik de RS170 welke gebaseerd is op KLEER 2.4Ghz transmissie van de signalen.
   Het signaal gaat van de begane grond zonder drop outs naar de 1e verdieping.
   Hoe zit het eigenlijk met het bereik bij jouw reviewsample van de RS220?
   Op Amazon is dit het slechts beoordeelde punt.
   Mvgr,
   Haico

   1. Dag Haico,

    Dank je wel voor je reactie.

    Ik heb het idee dat Sennheiser ook KLEER gebruikt in de RS220, want ze gebruiken gewoon de 2,4 GHz band voor draadloze transmissie. Dat is bij RF niet het geval (gewoon FM wat ze vroeger nog weleens gebruiken). Daarbij: KLEER is zuinig, wat de batterijen weer ontstresst.

    Het bereik bij mij in huis was voldoende. Ik kan gewoon rondlopen. Het blijft natuurlijk situatie afhankelijk hoe goed het is. Denk aan andere 2,4 GHz-bronnen en dikte van muren.

  Geef een reactie