Review Silvercrest koptelefoon – Lidl

Voordelen

 • Bouwkwaliteit is prima

Nadelen

 • Klinkt slecht
 • Meet slecht
 • Zit erg slecht
 • Prijs: € ?5

  Bouwkwaliteit
  Geluid
  Draagcomfort
  Prijs
  Silvercrest hoofdtelefoon Lidl

  Hoe goed kan een koptelefoon van ?5 bij de Lidl zijn? Wij zijn benieuwd. We kopen de Silvercrest ‘Kopfhörer’ met stoere spikes en zetten hem Harry Headphone op zijn hoofd. Deutsche grundlichkeit? Ook voor ?5? 

  We moeten zeggen: voor ?5 is het nog best een degelijk product. Het valt niet direct uit elkaar en de materialen zijn helemaal niet verkeerd. De plastics zijn… ja plastic, maar wat wilt u voor dit geld.

  Comfort?

  Dan het comfort. Daar schort het aan. Deze koptelefoon zit op geen enkele manier comfortabel. We zijn eerst benieuwd of we hem niet toevallig verkeerdom hebben zitten. Maar wat blijkt: het zit wel goed. Goed… dan maar met minder comfort luisteren.

  Geen hoog…?

  Silvercrest hoofdtelefoon Lidl 1
  De bouwkwaliteit valt niet tegen van deze Silvercrest. Het draagcomfort is echter bedroevend.

  We krijgen sterk het idee dat er helemaal geen hoog in deze koptelefoon zit. Als we Babel van Mumford and Sons draaien op onze smartphone – daar zijn deze koptelefoons toch voor bedoeld – dan horen we wat gebonk in het laag, wat stemmen en een zeer suf hooggebied. Alsof de units gewoon geen hoog kunnen weergeven. En dat zou ook zomaar kunnen natuurlijk.

  Detail hoeft u niet te verlangen in deze klasse. En dat is er ook niet. We moeten ook echt ons best doen om alles los van elkaar te horen. Tsja: als u normaal met een model van boven de 100 euro speelt, dan zult u wel echt schrikken. Alle waar naar zijn geld. En dat blijkt hier ook wel.

  Metingen

  Metingen Silvercrest koptelefoon Lidl - White Noise
  De metingen gaan alle kanten op… met name het hoogafval valt op.

  Harry heeft het zwaar gehad. We hebben alles twee keer gemeten om zeker te zijn van de correctheid. Maar ons scherm klopt echt. De metingen zijn ‘all over the place’. White Noise laat flinke dips zien. Dat is niet gek: er zijn meer modellen die dat hebben. Kijk maar in ons archief.

  Maar opvallend is dat het laag op zich nog wel op niveau is: vanaf zo’n 60 al 70 Hz is het op stoom. Maar de dips zijn echt diep. Zowel bij 600, als bij 1800 als bij ongeveer 3000 Hz en 4000 Hz zien we forse dips. Vanaf 5000 Hz stort het geheel al in. Vandaar dat we dus geen hoog horen in deze Kopfhörer van de Lidl…

  Nu is plaatsing erg kritisch hebben we gemerkt, want als we de koptelefoon verplaatsen op Harry, vallen de metingen net anders uit. De grafiek verschuift enorm. Dat is bij meer modellen wel, maar niet zo sterk als bij deze…

  Vervorming is enorm natuurlijk. In het laag zien we een piek op 8,5%. Veel goedkopere koptelefoons laten dat zien. Maar niet zo lang. Pas vanaf 160 Hz gaat de grafiek richting de 1%. We zien overal spikes naar de 2 procent gaan en bij 1800 Hz zelfs een enorme piek naar 8 procent. Waarschijnlijk resonantie.

  Al met al?

  Silvercrest hoofdtelefoon Lidl 1
  Wat krijgt u nou voor ?5? Niet veel… wij raden aan om door te sparen.

  We vinden het eigenlijk wel lastig. De koptelefoon klinkt niet goed, zit niet lekker en meet slecht door. De bouwkwaliteit valt echter niet tegen. Maar wat mag u eigenlijk verwachten voor ?5? Een perfect zittende, goed klinkende koptelefoon? Dat is onredelijk.

  Aan de andere kant: waarom ?5 aan iets uitgeven wat niet goed is? Voor ongeveer 40 euro hebt u een Philips Cityscape Downtown die geweldig klinkt (Review volgt nog). Is het dan niet beter om even door te sparen of iets meer uit te geven aan iets wat wel goed is?

   
   

  5 reacties

  1. Ik zal dan wel bij de gemiddelde klojos horen maar ik vind hem (zeker voor dit geld) een uitstekende koptelefoon heb wel eens een 3 x duurdere gehad en die haalde het niet bij deze geluidskwaliteit.

  Geef een reactie