Review Sonnet Hermes streamer

Voordelen

 • Degelijk gemaakt
 • Veel digitale koppelingen
 • SD-kaart gemakkelijk benaderbaar...
 • Andere software mogelijk

Nadelen

 • Geen dac aan boord
 • Prestaties gelijk aan Ambre
 • Prijs: € 1200

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Inhoud

  We hebben al heel wat geschreven over Metrum Acoustics, de dac-ontwerpen en de ontwerper: Cees Ruijtenberg. Het leverde wat verwarring op toen de naam Metrum Acoustics van het toneel verdween en Sonnet Audio het levenslicht zag. Wees gerust: beide merken krijgen gewoon support. We schrijven dan ook met een gerust hart over de nieuwe streamer: de Sonnet Audio Hermes. 

  We hebben eerder al een video gemaakt over de Sonnet Audio Hermes. Daarin leggen we al uit wat de verschillen zijn tussen de Metrum Acoustics Ambre en de Sonnet Audio Hermes. Die lijken klein, maar dat zijn ze niet. De Ambre heeft een compleet andere voeding, ander processing-board, andere kast en geen display. De Hermes is nog meer doelgericht ontworpen om te functioneren als een audiostreamer. Voor details – denk aan oscillators, compute-boards, etc – verwijzen we u naar de video. Daar lopen we het allemaal langs.

  Niet alleen ROON

  Wat we in de video niet echt hebben aangehaald, maar wat wel belangrijk is, is dat de Hermes een veel sneller toegankelijk sd-kaart slot heeft. En op die sd-kaart kunnen natuurlijk andere software-pakketten worden geïnstalleerd. Immers: de kern van zowel de Metrum Ambre als de Sonnet Hermes is gewoon een Rasberry Pi. En die werkt op basis van een ARM-processor. En die kan van alles verwerken. Ook Volumio. Om maar iets te noemen. Helaas heeft Daphile naar ons weten nog geen ARM-versie. Dat zou wel écht te gek zijn, aangezien die software erg goed klinkt.

  Connectiviteit

  Zoals we van de Metrum Acoustics Ambre al kennen, beschikt ook de Sonnet Hermes over bijna alle digitale aansluitingen: optisch, coaxiaal, AES en I2S. Het enige dat mist, is een BNC-uitgang. De I2S uitgang is speciaal voor de Sonnet / Metrum producten. Deze interface werkt met een ethernetkabel om de gescheiden signalen over te sturen. Handig, want iedereen heeft wel een netwerkkabel liggen.

   
   

  2 reacties

  1. Even een vraag Jaap over de I2s aansluiting, je schrijft dat de uitgang is speciaal voor de Sonnet / Metrum producten. Betekent dit dat andere merken die een I2s in of uitgang hebben niet aangesloten kunnen worden op bijv. een sonnet dac?
   Want pi 2 design heeft raspberry pi hat met een I2s aansluiting.

   Groet Jeroen

  Geef een reactie