Home Review Sonnet Morpheus dac – pre-amp

Review Sonnet Morpheus dac – pre-amp

34

Voordelen

  • Waanzinnig veel inzicht
  • Lossless volumeregeling
  • I2S en MQA modules

Nadelen

  • Display kan mooier
  • Geen USB en I2S tegelijk mogelijk

Prijs: € 3499

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Sonnet Morpheus

Voor wie?

Inhoud

Voor wie is een Sonnet Morpheus nu geschikt? Simpel: dit is voor liefhebbers die puur naar de opname willen luisteren. Het is een product die de interpretatie overlaat aan de artiest. Of mastering engineer. Het voeg naar ons gevoel niets toe. En het laat bar weinig weg (niets weglaten kan niet volgens de natuurkunde…er is altijd verlies). Onze conclusie: het is een parel van een dac/pre-amp. En dat voor een gunstig prijkaartje: 3500 euro. (Besef dat u geen voorversterker meer nodig hebt!) Zonder enige twijfel Alpha Approved.

Conclusie

De Sonnet Morpheus is zonder meer een volgende stap in de productgeschiedenis van Cees Ruijtenberg. De Morpheus heeft een nog hogere resolutie dan de Adagio en Pavane. Om maar te zwijgen over de Jade.

Voor 3500 euro haalt u een magistraal goed apparaat in huis. Met voor de meeste gebruikers voldoende aansluitingen. We zouden het fijn vinden als usb én I2S tegelijk te gebruiken zijn. Maar goed. Het is wat het is. Lang niet voor iedereen is dat een probleem.

Onder aan de streep is dit wederom een parel van Nederlandse bodem. Alpha Approved en 5 sterren. Klaar!

34 REACTIES

  1. Ik ben inmiddels tot aanschaf overgegaan van de Morpheus. De eerste week klonk hij nog wat analytisch en ielig, maar dat trekt met de dag bij. En wat een mooi gelaagd podium zet deze DAC neer. Geweldig mooi! Jaap heeft de Morpheus uitstekend beschreven, ik ervaar hem precies zoals in de review. Dat wordt een blijvertje!

  2. Ik heb een vraag over de Morpheus.
    Is het ook mogelijk om hem te laten spelen over een geïntegreerde versterker? En … wat doe je dan met de volumeregeling op de Morpheus? Moet je die dan naar 0 draaien of zo? Als dat zo is wat gebeurt er dan als je op je versterker volume geeft en per ongeluk ook op de Morpheus?

  3. Ik stream met een Ambre van Metrum en draai cd’s maar ik speel ook nog met vinyl.
    De sonnet is ook een preamp,maar dus wel alleen voor digitale inputs.
    Heb ik dus pech om deze in te zetten?
    Ik speel nu met een Denon PMA-2500ne,deze heeft alle aansluitingen dus wel.
    Ik wil in de toekomst best gaan upgraden met mijn systeem maar wat is dan de beste mannier?

  4. Geweldig van Sonnet om een stapje hoger te presteren met deze Morpheus DAC dan de kostbaardere Metrum toppers. Het display komt vaak op de laatste plaats. Vaak onleesbaar vanaf de luisterplek. Ook niet echt nodig maar wel handig om de gekozen input snel van afstand te onderscheiden zoals bijv. met een pictogram die een specifieke kleur heeft voor een bepaalde input. Ook handig en vaak kwaliteit verhogend als gekozen kan worden om na een commando het display automatisch dooft. Een handige AB met een ruime gebruiksafstand die onder verschillende hoeken werkt is ook fijn. Zijn geen ‘essentials’ en weet niet of de laatst genoemde items in de Morpheus zitten maar zijn wel comfort verhogend.

  5. Dag Jaap
    Gewoonlijk is het de media player de MQA uitpakt m.a.w. van een 24 bit / 44 kHz wordt een 24 bit / 88 gemaakt.
    Als een DAC de watermark van MQA tegen komt dat gaat hij up-samplen en minimum phase filters gebruiken. Beide lijken mij niet aan de orde bij een NOS DAC.
    Rest de vraag wat die MQA module dan wel doet?
    Alleen uitpakken?
    Enig idee?

×