Review Technics SU-R1000 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Zeer precies
 • Controle
 • Technisch wondertje
 • Mooi gebouwd

Nadelen

 • Mist soms wat betrokkenheid
 • Iets té nerdy?
 • Prijs: € 7499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Technics SU-R1000

  De Test Setup

  We hebben de Technics SU-R1000 laten spelen op de Focal Sopra No1. Helaas hebben we geen andere speakers kunnen beluisteren, gezien de korte tijd die we hebben gehad met deze versterker. De tijd die we hadden, hebben we besteed aan het langs lopen van de functies en het spelen van zo veel mogelijk soorten muziek.

  Als bron hebben we de Ambre mét en zonder de Mutec MC3+ én de Aurender N20 die we ter test hebben ingezet. Ook hebben we nog analoog gespeeld via de Pavane. Uiteraard hebben we een vergelijk gemaakt met onze eigen referentiesystemen.

   
   

  Winkels met Technics

  Marshallstraat 18 G
  5705 CN Helmond, Noord Brabant, NL

  8 reacties

  1. Beste Jaap , bedankt voor de prachtige review; ik zit er momenteel aandachtig naar te luisteren. Naast de weergave valt mij de byzondere phonotrap op..een test afregel plaat en een auto cartridge load proccessing en een zeer evenwichtige weergave en super ruis vrij vinyl. Heeft Yung daar nog naar kunnen luisteren??

  2. Door een luidsprekerkabel gaat wisselspanning. De richting van de kabel maakt dus niet uit. Wie die richtingsgevoeligheid wel gelooft, mag mij even uitleggen hoe dat werkt.

   1. Je zet het nu al neer als onzin. Dan voel ik niet de neiging nog iets uit te leggen. Je kijkt daarbij alleen maar naar spanning / stroom en niet naar materiaal, structuur en opbouw van de kabel. Dat speelt ook een rol.

    1. Beste Jaap,
     Niet de neiging hebben om iets uit te leggen, is er precies de oorzaak van dat er tegenwoordig voor heel veel geld de grootste onzin kan worden verkocht. Hifi, high-end of audiofiel (iedere generatie zijn eigen naam) is geen religie, maar gebaseerd op wetenschap.
     Bij wisselspanning gaat de stroom heen en weer. Het moet dus niet de ene kant beter op kunnen dan de andere kant. De frequentie van de wisseling laat de conus van je luidspreker heen en weer gaan (de toonhoogte), het voltage bepaalt de kracht waarmee dat gebeurt (het volume).
     Sommige kabels zijn richtingsgevoelig, omdat de afscherming slechts aan één kant is verbonden met de steker. Dan moet je versterker die buitenmantel wel ergens verbinden met de aarde om te laten werken. Aangezien luidsprekerkabels vrijwel ongevoelig zijn voor storing, is zo’n afscherming helemaal niet nodig. Zonde van je geld. Als je last hebt van (hoogfrequente) storing, zit het probleem in je versterker, niet in de kabel.
     Wat je nodig hebt, is een kabel van koper, een zekere dikte om zo min mogelijk weerstand te hebben en een kunststof of rubberen buitenmantel om het koper te beschermen tegen vocht. Dat is alles. Al het andere, zoals speciaal supergeleidend koper, afschermende mantels en links- of rechtsomdraaiend koperdraad, is marketingpraat om jou veel geld te laten betalen voor de fantasie dat je luidsprekers beter gaan klinken.
     Wat is voor jou de reden om toch peperdure richtingsgevoelige kabels te gebruiken?

  3. Op de foto van de achterkant zie ik dat de pijl op de luidsprekerkabel van het rechterkanaal (links op de foto) richting versterker wijst i.p.v. richting luidspreker. Als jullie dit tijdens de luistertest niet gehoord hebben, bewijst dit dan dat ‘richting gevoeligheid’ van kabels onzin is?

   1. Dat is heel scherp! Echter zijn die foto’s genomen ter illustratie. We waren al in de voorbereiding van de streamertest van 9-05-2021. We hebben zitten slepen met apparaten, maar moesten nog foto’s maken. Beetje slordig. Maar wees gerust: we letten altijd op richting; het is geen onzin namelijk.

    1. Nee richting maakt zeker uit. Sluit je luidsprekerkabel in verkeerde richting aan opeens is je luidspreker is een microfoon. Je dac een ad converter. je streamer een internetradio station en iedereen op het internet kan meegenieten hoe jij staat te vloeken waarom het allemaal niet meer werkt.

  Geef een reactie