Home Review Technics SU-R1000 geïntegreerde versterker

Review Technics SU-R1000 geïntegreerde versterker

8

Voordelen

  • Zeer precies
  • Controle
  • Technisch wondertje
  • Mooi gebouwd

Nadelen

  • Mist soms wat betrokkenheid
  • Iets té nerdy?

Prijs: € 7499

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Technics SU-R1000

Luisteren naar de Technics SU-R1000

Inhoud

Lossless samples Technics SU-R1000

Lossless samples Pass Labs XP-12 met Bryston 4B

Conclusie

We hebben niet superveel tijd gehad met de Technics SU-R1000. En dat verdient zo'n machine eigenlijk wel. Maar we hebben desondanks wel een goede indruk van de versterker. De focus ligt op precisie en neutraliteit. Dat ademt de productpagina ook. En dat is perfect voor wie dat zoekt. Het is wel een beetje een nerdy apparaat (niet dat we dat erg vinden; we zijn zelf ook aardig nerdy). Maar de starter zal overdonderd zijn. En de weg verliezen.

Ondanks de focus op precisie en detail is het geen klinische machine. En dat is een prestatie. Maar het zet ook niet de meest betrokken weergave neer die we in deze klasse hebben ervaren. Een Pass Labs INT25 bijvoorbeeld trekt de gebruiker direct de muziek in. Maar ja: 25 watt, alleen analoog en geen phonostage. Kortom: keuzes, keuzes... Zonder twijfel een bijzondere benadering die respect verdient!

Winkels met Technics

Marshallstraat 18 G
5705 CN Helmond, Noord Brabant, NL
Geldropseweg 105
5611 SE Eindhoven, NL
St.-Katelijnevest 53
2000 Antwerpen, BE

8 REACTIES

      • Beste Jaap,
        Niet de neiging hebben om iets uit te leggen, is er precies de oorzaak van dat er tegenwoordig voor heel veel geld de grootste onzin kan worden verkocht. Hifi, high-end of audiofiel (iedere generatie zijn eigen naam) is geen religie, maar gebaseerd op wetenschap.
        Bij wisselspanning gaat de stroom heen en weer. Het moet dus niet de ene kant beter op kunnen dan de andere kant. De frequentie van de wisseling laat de conus van je luidspreker heen en weer gaan (de toonhoogte), het voltage bepaalt de kracht waarmee dat gebeurt (het volume).
        Sommige kabels zijn richtingsgevoelig, omdat de afscherming slechts aan één kant is verbonden met de steker. Dan moet je versterker die buitenmantel wel ergens verbinden met de aarde om te laten werken. Aangezien luidsprekerkabels vrijwel ongevoelig zijn voor storing, is zo’n afscherming helemaal niet nodig. Zonde van je geld. Als je last hebt van (hoogfrequente) storing, zit het probleem in je versterker, niet in de kabel.
        Wat je nodig hebt, is een kabel van koper, een zekere dikte om zo min mogelijk weerstand te hebben en een kunststof of rubberen buitenmantel om het koper te beschermen tegen vocht. Dat is alles. Al het andere, zoals speciaal supergeleidend koper, afschermende mantels en links- of rechtsomdraaiend koperdraad, is marketingpraat om jou veel geld te laten betalen voor de fantasie dat je luidsprekers beter gaan klinken.
        Wat is voor jou de reden om toch peperdure richtingsgevoelige kabels te gebruiken?

  1. Op de foto van de achterkant zie ik dat de pijl op de luidsprekerkabel van het rechterkanaal (links op de foto) richting versterker wijst i.p.v. richting luidspreker. Als jullie dit tijdens de luistertest niet gehoord hebben, bewijst dit dan dat ‘richting gevoeligheid’ van kabels onzin is?

      • Nee richting maakt zeker uit. Sluit je luidsprekerkabel in verkeerde richting aan opeens is je luidspreker is een microfoon. Je dac een ad converter. je streamer een internetradio station en iedereen op het internet kan meegenieten hoe jij staat te vloeken waarom het allemaal niet meer werkt.