Review – tien connectors voor netwerkkabels – Let’s get connected

Conclusie

Welke raden we aan? Vrij simpel: de Hirschmann en de Helos. Wie graag een full metal model wil kan de Helos pakken. En wie wit kunststof niet erg vindt: de Hirschmann is een bijzonder goede deal. 

Afrondend

Inhoud

Netwerkkabel connectors… niet heel sexy natuurlijk. Maar wel een belangrijk onderdeel van de kabel. En er zit dus vrij veel verschil in. Zowel in installatiegemak als in prijs. De duurste zijn in dit geval zeker niet de beste. En de goedkopere doen eigenlijk niet veel onder voor de duurdere.

Welke raden we aan? Vrij simpel: de Hirschmann en de Helos. Wie graag een full metal model wil kan de Helos pakken. En wie wit kunststof niet erg vindt: de Hirschmann is een bijzonder goede deal.

Heb je een krimptang en heb je iets meer geduld? De standaard connector is eigenlijk ook gewoon prima… stevige connectie en duurzaam.

 
 

10 reacties

 1. Telegärtner komt er toch wel een beetje bekaaid vanaf. Ze zijn heel degelijk en door dat losse printplaatje juist extra makkelijk de monteren; je hebt dan alle ruimte. Ook zijn ze herbruikbaar omdat de printplaatjes los verkrijgbaar zijn voor zes euro. Complete conrector 21 euro. Als je de cat 6a versie kiest 17 euro. Groothandel in Utrecht waar particulieren ook kunnen bestellen. Ik heb langere maar ook een heel korte netwerkkabel gemaakt van 10 cm; van streamer naar dac, werkt perfect. Op de hier getoonde foto moet nog wel even de sluitdop om de kabel met een steeksleuteltje goed worden aangedraaid, hij kiert nu.

  1. Dag Bartelomeos,

   Sorry… nu ik al deze connectoren heb geprobeerd, vind ik de Telegartner zeker niet slecht, maar absoluut niet de beste… Zeker gezien de prijs.

 2. Detail, ik denk dat de link achter ‘Hier zijn de standaardconnectoren te koop’ niet klopt.

  Bij de luistertest zou het mij niet verbazen dat de standaard connectoren (1.6-2€) het verrassend
  goed zullen doen, de ‘mesjes’ zitten immers direct onder de contacten, de baantjes op de mini printplaatjes van alle ‘in the field’ connectoren zijn er niet nodig

   1. Hangt er denk ik vanaf waar je de kabel plaats als het de laatste meter is na de audiofiele switch krijg je denk ik wel verschillen. Door meer of mindere afscherming kan er weer ruis ontstaan wat weer tot jitter kan leiden.

    1. Schijnbaar draagt de connector er het meeste aan bij hoeveel rfi/emi een verbinding doorgeeft (connector is het punt waar de shielding ‘bloot’ ligt dicht bij de aders.
     Verder zou je nog kunnen doormeten wat nu iedere connector doet met de bandbreedte van elke kabel en bij op een of andere manier ruis op de kabel zetten (of juist laten stralen op de mantel) en meten wat daarvan bij de connector aan over blijft.
     Wat dat dan weer vor het geluid doet is een andere discussie.
     Die bandbreedte meten is nog het makkelijkst, ‘gewoon’ aan een fluke kabelmeter hangen.

Geef een reactie