Review Weiss DAC501 converter – streamer – preamp

Voordelen

 • Zéér veelzijdig
 • Mooi gemaakt
 • Neutrale, rustige klank

Nadelen

 • Volumeregeling niet lossless(?)
 • Filters voelen als een gimmick
 • Prijs: € 7999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Weiss DAC501

  Conclusie

  De Weiss DAC501 is een bijzonder veelzijdig, hoogwaardig apparaat. Streamer? Check. Preamp? Check. Dac? Check. Hoofdtelefoon? Check...! Web-control? Check... filter-instellingen? Jep... Wat heeft het niet? Goede vraag.

  De klank is rustig, detailrijk en neutraal. Precies waar Weiss voor staat. Keer op keer weet de dac ons te verrassen met het gevoel te spelen 'zoals het hoort'. Prettig. Er zijn dacs die een groter beeld weten neer te zetten, of meer laagfundament bieden. Of wellicht meer sprankeling in het hoog presenteren. Maar Weiss gaat voor balans, inzicht en een 'studio grade' neutraliteit.

  De extra features in de vorm van Vinyl-emulatie, de-essing en room-mode control zijn leuk. Maar wij hebben ze uiteindelijk niet gebruikt. Al kan ik me voorstellen dat de de-esser nog best handig kan zijn. Mooi apparaat. Wel met een pittig prijskaartje. Maar toch: Alpha Approved!

  Voor wie?

  Inhoud

  Voor wie is zo’n Weiss DAC501 nu? Heel simpel. Voor wie van eenvoud gaat. Pak deze Weiss, hang er een paar vette PSI of ATC actieve luidsprekers aan en klaar is Kees. Ultieme neutraliteit in een heel compacte formfactor. We love it. Dit is de small formfactor, high performance ‘mean machine’ voor de welvarende hifi liefhebber.

   
   

  Geef een reactie