Review Yamaha YSP-2700 soundbar

Voordelen

 • Complete surround ervaring
 • Geschikt voor muziek
 • Betaalbaar
 • Uitbreidbaar met MusicCast

Nadelen

 • Draadloze antenne
 • Prijs: € 999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prestaties
  Prijs
  Yamaha YSP-2700

  Onsje meer?

   

  Het lijkt wel of Yamaha bij deze soundbar heeft gezegd: “Laten we maar ietsje meer erbij doen.”Laten we dat even toelichten.

  Om te beginnen: het ontwerp. We zijn veelal gewend dat een soundbar de vorm heeft van een overdreven mars of snickers. Maar de YSP-2700 heeft meer weg van een soundplate. Dus een ‘soundbar’ voor onder de tv. Die zijn vooral diep en hebben vaak een woofer in de bodem. Bij de Yamaha zien we ondanks de diepte toch de units in het front en niet aan de zijkanten en bodem. De Yamaha is bijna een meter breed en heeft een diepte van 154 mm. Echter, en dit is een pluspunt, een hoogte van slechts 51 mm. Wilt u tegenwoordig een led of een oled scherm gewoon op de voet laten staan, dan is er weinig ruimte voor een hoge soundbar. Als snel zit de soundbar voor de ondertiteling. Bij de Yamaha is dit geen probleem.

  Zestien speakers!

  Voor het geluid hebben we speakers nodig. Logisch. De Yamaha heeft er zestien! Ja, zestien! En dan hebben we de subwoofer niet meegeteld. Als u denkt; ‘dat is inderdaad een onsje meer’… we zijn er nog niet. Achterop de Yamaha YSP-2700 vinden we vier HDMI aansluitingen. Drie ingangen en één uitgang. Hiermee roept de YSP-2700 zich uit tot de centralist in de woonkamer. Alle audio en video zal via Yamaha YSP-2700 lopen. Geen uitzonderingen.

  Verder zien we een optische, coaxiale en een analoge ingang. Mocht er dus een apparaat bij staan die geen gebruikt maakt van HDMI, dan sluit de YSP-2700 die niet buiten. Ook is er een aansluiting voor de subwoofer, maar omdat deze ook draadloos kan worden aangestuurd, zal de aansluiting waarschijnlijk weinig gebruikt worden.

  Dan blijft er nog één aansluiting over. Misschien we de mooiste op de YSP-2700. Namelijk die voor de microfoon. Houd die gedachte even vast, daar komen we zo dadelijk op terug.

  Mic check, 1, 2, 3, 4…

  Bij Alpha zijn we vooral stereo liefhebbers. We houden van aandachtig luisteren. Om het geluidsbeeld perfect te krijgen, zijn we vaak met plaatsing bezig. Even een speaker net iets meer naar binnen of buiten draaien… tikkie naar voren… naar achteren… Om daar vervolgens een uur mee bezig te zijn. Perfectie!

  Yamaha denkt daar iets anders over. Yamaha is van mening dat zij dat gewoon voor u kunnen en moeten doen en geef Yamaha eens ongelijk. Zij hebben hier IntelliBeam voor ontwikkeld. Dat is niet iets dat ze even gisteren hebben bedacht en hebben uitgevoerd. Dit is een ontwikkeling van jaren onderzoek.

  Wij zijn natuurlijk benieuwd wat het doet en kan! Wij zetten de soundbar neer met de subwoofer ernaast. We prikken er wat AudioQuest Cinnamon HDMI kabels in en zetten de stroom erop. We sluiten de microfoon aan en plaatsen deze op de meest gebruikte zitplek. Vervolgens starten we het kalibratieprogramma.

  De YSP-2700 geeft een hoop piepjes, ruis en dat in oplopend volume. Hiermee meet het systeem de ruimte waar hij staat. Dat gaat geheel automatisch. Het kan ook handmatig, maar wij hebben gemerkt dat dit zeker niet beter is. Overigens kunt u na de automatische meting wel achteraf nog kleine zaken aanpassen naar smaak. Mocht u de boel zo verprutsen qua instellingen, zoals wij voor elkaar krijgen, dan laat begint u gewoon weer bij het instellen met de microfoon. Het instelproces neemt tussen de 5 en 10 minuten in beslag en is eenvoudig via een on screen menu te doen.

   
   

  Winkels met Yamaha

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Stationsweg 87
  9471 GM Zuidlaren, NL
  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL

  14 reacties

  1. hallo ik heb nog een vraagje over de yamaha wij hebben van iemand gehoord als je vitrage in je kamer hebt of gordijnen heb niks aan deze luidspreker ,die zij de reflectie,s vallen weg.graag hoor ik van u gr ake

  2. Een soundbar komt er bij mij niet in!
   Maar word niet gelijk boos beste high-enders, want wat ik vind is nu even niet belangrijk.
   Mijn oom en tante hebben namelijk een YSP-2700 gekocht, en ik zal,ze assisteren met de apps en bediening. De soundbar is nog niet geïnstalleerd dus dat wacht nog even.
   Mijn oom en tante zijn niet gefocust op muziek, maar zijn buis mensen. Ze zitten dus vaak op hun tablet en smartphone en kijken daarnaast dagenlang naar hun oled Samsung tv.
   Een prima keuze is voor hun dus een soundbar.

   Hoe dan ook zal ik ook eens horen hoe die YSP-2700 in hun woonkamer klinkt. Wel hebben ze een flat, dus door buren kan niks hard.
   Gelukkig kan ik thuis wel keihard muziek aan als ik dat wil. Vanmiddag lekker hard times van Paramore voluit ?

   1. hallo ik heb een vraagje ,ik zit te twijfelen om 2 soundbars namelijk de focal dimension die nou 600 euro kost een goede subwoofer heb ik zelf,en deze yamaha ypz -2700, is het surround
    geluid net zo goed bij de focal dimension ,en is het radio geluid en conserten op dvd waar ik graag naar luister ook goed op de yamaha.nou heb ik gelezen dat de focal dimension geen ulta hd tv ondersteund geen 4k.graag hoor ik u mening er over gr ake

       1. Die zijn er naar mijn weten dus niet. Ik ken geen soundbars die beide goed doen.

  Geef een reactie