Review Yamaha YSP-2700 soundbar

Voordelen

 • Complete surround ervaring
 • Geschikt voor muziek
 • Betaalbaar
 • Uitbreidbaar met MusicCast

Nadelen

 • Draadloze antenne
 • Prijs: € 999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prestaties
  Prijs
  Yamaha YSP-2700

  Appels met peren

   

  Met een Qobuz account of een rijke muziek verzameling op de NAS, zorgt de YSP-2700 voor een hoop luisterplezier. Maar hoe goed presteert deze ten opzichte van onze referentie als het gaat om muziekweergave via een soundbar: de Bluesound. We moeten wel bekennen dat de positie en benadering enorm verschilt tussen deze twee merken. Yamaha richt op de allround toepassing en misschien wel iets meer op de film. Kijken we naar Bluesound, dan zien we dat die zich richt op de geluidkwaliteit van muziek. De filmondersteuning is bij de Bluesound ondergeschikt aan de muziek. Losstaand van het prijsverschil. De Yamaha gaat compleet met subwoofer voor 999 euro over de toonbank. Dat is 200 euro minder dan de Bluesound. Feit is wel dat de Bluesound Pulse soundbar beter klinkt als het gaat om muziek… Dus als dat uw focus is…

  Als we kijken naar de Sonos, presteert de Yamaha beter op bijna alle fronten. Ook als we kijken naar de prijs. Een set van Sonos (soundbar+subwoofer) mogen we al snel 1600 euro voor aftikken (Dat is zonder de losse Play1 voor achterkanelen). De Yamaha is 600 euro goedkoper en zorgt voor een complete, pure filmervaring.

  De kindertest

  Wij zijn ondertussen een groot voorstander van deze test. In de praktijk gaat dure audio en kinderen meestal niet hand in hand. Een soundbar wordt altijd ingezet en een levendige omgeving. Zo ook deze testmodellen en dus ook de Yamaha YSP-2700. Hoe goed is de Yamaha bestand tegen het geweld van kinderen? De bovenkant van de Yamaha is plat en breed. Hierdoor werd de Yamaha regelmatig gebruikt als landingsbaan of treinspoor. Maar de Yamaha gaf geen kick. Het vergelijk met een trouwe labrador is hier dan ook snel gemaakt.

  Echter heeft de Yamaha aan de achter een antenne zitten voor het draadloze signaal. Het is het enige wat uitsteekt aan de Yamaha en ook heel interessant was. De antenne heeft het dan ook niet overleefd. Als we heel eerlijk zijn, was de antenne ook ons enige puntje van kritiek.

   
   

  Winkels met Yamaha

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Stationsweg 87
  9471 GM Zuidlaren, NL
  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL

  14 reacties

  1. hallo ik heb nog een vraagje over de yamaha wij hebben van iemand gehoord als je vitrage in je kamer hebt of gordijnen heb niks aan deze luidspreker ,die zij de reflectie,s vallen weg.graag hoor ik van u gr ake

  2. Een soundbar komt er bij mij niet in!
   Maar word niet gelijk boos beste high-enders, want wat ik vind is nu even niet belangrijk.
   Mijn oom en tante hebben namelijk een YSP-2700 gekocht, en ik zal,ze assisteren met de apps en bediening. De soundbar is nog niet geïnstalleerd dus dat wacht nog even.
   Mijn oom en tante zijn niet gefocust op muziek, maar zijn buis mensen. Ze zitten dus vaak op hun tablet en smartphone en kijken daarnaast dagenlang naar hun oled Samsung tv.
   Een prima keuze is voor hun dus een soundbar.

   Hoe dan ook zal ik ook eens horen hoe die YSP-2700 in hun woonkamer klinkt. Wel hebben ze een flat, dus door buren kan niks hard.
   Gelukkig kan ik thuis wel keihard muziek aan als ik dat wil. Vanmiddag lekker hard times van Paramore voluit ?

   1. hallo ik heb een vraagje ,ik zit te twijfelen om 2 soundbars namelijk de focal dimension die nou 600 euro kost een goede subwoofer heb ik zelf,en deze yamaha ypz -2700, is het surround
    geluid net zo goed bij de focal dimension ,en is het radio geluid en conserten op dvd waar ik graag naar luister ook goed op de yamaha.nou heb ik gelezen dat de focal dimension geen ulta hd tv ondersteund geen 4k.graag hoor ik u mening er over gr ake

       1. Die zijn er naar mijn weten dus niet. Ik ken geen soundbars die beide goed doen.

  Geef een reactie