Review YETI Reference power cable

Voordelen

 • Zeer ruimtelijke beeldvorming
 • No nonsense uiterlijk
 • Mooie pluggen

Nadelen

 • Is en blijft een investering
 • Prijs: € 1899

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Yeti Power - Reference

  Inleiding

  Power cables zijn altijd onderwerp van discussie. Stroom is stroom… 230 volt is 230 volt en 50 Hz is 50 Hz… Ja. Klopt. En tóch horen we verschillen. Hoe dat komt? Dat gaan we nog een keer écht onderzoeken. Tot die tijd moet u het doen met onze metingen, samples en onze blauwe ogen. We gaan eens goed zitten voor de nieuwe Yeti Reference power cable. Een heerlijk flexibele lichtnetkabel.

  Yeti power cables gebruiken we al langer in onze referentieset. De reden is eenvoudig: ze zijn goed geprijsd en klinken gewoon goed. Echt een heerlijke no-nonsense kabel. Solid core koper (ja, het mag éigenlijk niet, maar het klinkt wel lekker :-)) met een degelijke stekker. kan het beter? Tuurlijk! Dat horen we ook tijdens deze review. Maar goed: die prijs / kwaliteit he… daar zijn wij ook gevoelig voor.

  De Reference is wel even andere koek: 1099 per meter. En 400 extra per halve meter extra. Andere prijsklasse… maar goed: is het het verschil waard? Daarover later meer.

  Flexibel

  Wat écht een verademing is bij de Reference is dat hij flexibel is. De gewone solid core kabels zijn ongekend stug. We kunnen ze wel buigen, maar ja: dat gaat niet gemakkelijk én het gaat natuurlijk een keer breken: zeker bij ons, omdat we nog weleens wat wisselen.

  De Reference is een getwiste / gevlochten kabel met bijzonder dikke – standed – aders (3 x 6mm2/ 9 AWG!), mooie pluggen met puur koperen connectoren. Intern in de kabel hebben we het over verzilverd koper, wat ook te zien is in de metingen: de geleiding is hoog, de weerstand is érg laag. En dat is wel fijn voor de aangesloten apparatuur natuurlijk.

  De Reference heeft geen afscherming. Nu zijn we normaal gesproken écht van de afscherming, maar we weten ook dat het voor- en nadelen heeft. Dat bleek wel uit de speakerkabeltest waarbij de Shunyata erg goed scoorde en géén afscherming heeft. Driade ook niet. Kortom: het is niet heilig. Of dat bij power-cables ook geldt, komen we snel genoeg achter.

  Type test
  Single test
  Type accessoire
  Bekabeling
  Geleidermateriaal
  Verzilverd koper
  Soort geleider
  Stranded
  Afscherming
  Nee
  Mogelijke pluggen
  • IEC connector
  • Shuko
  Lengte kabel
  200
  Metingen
  Induction
  Induction
  Resistance
  Resistance
  Capacity - YETI Power cable
  Capacity - YETI Power cable
  Impedance
  Impedance
  Conductance
  Conductance
  Yeti reference - Resistance
  Yeti reference - Resistance
  Yeti reference - Inductie
  Yeti reference - Inductie
  Yeti reference - Impedance
  Yeti reference - Impedance
  Yeti reference - Conductance
  Yeti reference - Conductance
  Yeti reference - Capacity
  Yeti reference - Capacity
   
   
   

  8 reacties

  1. https://audiophilereview.com/cables/can-power-cords-have-an-effect-on-an-audio-systems-sound/
   Een citaat uit het artikel:
   “Another fact regarding power cords is that, behind the wall, there are 10’s of feet (sometimes more) of household wiring to the breaker box. If people think beefing up the last 10% of 60 foot run is going to make a difference, they will be sadly mistaken. Therefore, spending more than $100 on a power cord is usually a waste of money.”

  2. Mooi stukje. Lijkt me ook een prima kabel en power cords maken zeker verschil in een setup. Ik heb alles van Audioquest en dat laat ik ook lekker zo. Alles van het zelfde merk is voor mij toch het fijnst. (Zal wel tussen de “oren” zitten).

  3. Ik gun iedereen zijn hobby ,maar een netsnoer van meer dan € 1000?
   Werkelijk van de zotte.
   Ik geloof in het belang van goede bekabeling hoor maar kom op.
   Er word veel geld verdiend aan deze flauwekul.
   Ik kan dit niet meer serieus nemen.
   Ik ben waarschijnlijk niet ‘audiofiel’ genoeg voor deze site.
   Ik wens jullie het allerbeste.
   Een niet ‘ audiofiele’ muziekliefhebber.

   1. Beste Kees,

    We testen toch bijzonder veel producten in de betaalbaardere klasses? We hebben vrij recent nog een interlinktest gedaan met betaalbare interlinks. En we gaan nu een grote test doen van parallelfilters in allerhande prijsklassen. Kortom; Alpha Audio biedt voor iedereen wel iets hoor. En dat houdt ook in dat we spullen in het hogere segment testen voor de liefhebbers die dat puntje op de ‘i’ zoeken.

   2. Het is echt wat de gek er voor geeft.

    Uit het artikel kan ik niet opmaken wat de wetenschappelijk verklaring is waarom de kabels beter zouden klinken dan een gewone kabel. De tester schijnt het te horen.

  4. Dag Jaap,

   Aandachtig geluisterd met de koptelefoon naar de Flac samples.
   Vooral bij Anathema is het verschil in imaging, 3D, ruimtelijkheid, lucht… goed te horen in het voordeel van de Yeti Reference power kabel.
   Ik bevestig ook jouw andere conclusies.
   Als vergelijkingsmethode laat ik steeds hetzelfde fragment van 1 nummer meerdere malen afspelen voor de 3 soorten kabels. Op die manier komen de verschillen beter te voorschijn.
   Bedankt voor de interessante test.

   Vriendelijke groeten
   Bart

  Geef een reactie