Simgot King Wonder – EN1000 – in-ear – een wonder?

Voordelen

 • Zit goed
 • Oogt mooi
 • Kabel los te koppelen

Nadelen

 • Markeringen onduidelijk
 • Kabel in de knoop
 • Geen NL webshops
 • Prijs: € 189

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Inhoud

  We testen niet vaak spullen die alleen maar online te koop zijn. De reden is dat we vinden dat mensen een product moeten proberen voordat ze het aanschaffen. Echter waren we écht benieuwd naar wat dit product nu brengt. We hebben een setje in-ears uit China in handen: de Simgot King Wonder. En ‘we wonder…’: is het wat? 

  De Simgot King Wonder brengt een hoop ‘bling’. Goud, zilver… mooie kabeltjes… we moeten zeggen: voor 189 dollar (dus ongeveer dat bedrag in Euro) heb je wél een feestpakketje om te openen. Ze proberen zeerzeker de consument lekker te maken met een schone verschijning.

  In de doos vinden we de dopjes netjes in een houdertje én een doosje met de verzilverde koperkabel (los en vervangbaar, wat prettig is) en de tipjes in drie maten: small, medium en large. Keurig. Het fijne is dat u direct alles ook weer netjes kunt opbergen: de in-ears passen ook in het doosje namelijk.

  Echter is er wel een maar… ten eerste zijn de materialen niet heel bijzonder. Maar dat hoeft ook niet direct. Wat minder prettig is, is dat links en rechts héél erg onduidelijk gemarkeerd (geen kleur en een soort wit op wit) is op de kabel én de aansluiting van de in-ears op de kabel is niet coaxiaal, maar met twee pinnetjes. Dat maakt het erg fragiel. Kortom: even goed opletten met erop drukken én wees voorzichtig.

  Op de website van Simgot staat dat de plug vervangbaar is én dat u ermee kunt tunen. De frequentiecurve is aanpasbaar met de plug. Een leuke feature, maar we vragen ons af wat voor verliezen er optreden met een circuit ín de plug. En is een ‘gewone’ EQ niet een betere methode om te tweaken?

  Dacje

  De meeste telefoons hebben geen jack-uitgang meer – ook die van uw auteur niet – waardoor een usb-c naar jack verloop mét dac nodig is. Wij kregen er eentje in de doos mee. Een ESS-model. Die werkt prima: plug and play zowel op de telefoon (Android) als laptop en pc (Windows). Kortom: even een paar dagen laten spelen en dan gewoon lekker luisteren.

  Soort luidspreker
  Hoofdtelefoon
  Type luidspreker
  In-ear
  Luidspreker systeem
  Gesloten
  Aansturing
  Passief
  Frequentiebereik
  20 Hz - 40 kHz
  Crossover
  1-weg (breedband)
  Rendement
  108 dB
  Impedantie
  32 Ohm
  Afmetingen
   Productieland
   China
   Metingen
   Simgot - spectrogram
   Simgot - spectrogram
   Simgot - waterfall
   Simgot - waterfall
   Simgot - impulse
   Simgot - impulse
   Simgot - distortion
   Simgot - distortion
   Simgot - decay
   Simgot - decay
   Simgot Respons
   Simgot Respons
    
    
    

   Geef een reactie