Simgot King Wonder – EN1000 – in-ear – een wonder?

Voordelen

 • Zit goed
 • Oogt mooi
 • Kabel los te koppelen

Nadelen

 • Markeringen onduidelijk
 • Kabel in de knoop
 • Geen NL webshops
 • Prijs: € 189

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs

  De sound

  We moeten zeggen: de Simgot in-ears zitten lekker. De medium-dopjes passen prima in het oor en ze zijn licht genoeg om lekker te blijven zitten. De pasvorm is ook zeker niet verkeerd. Kortom: de eerste indruk is goed.

  ESS dacje… nah…

  Wat ons opvalt is dat het meegeleverde ESS dacje ruist. Op de telefoon meer dan op de laptop, maar het is hoorbaar. Dat werkt natuurlijk niet mee. Snel de Dragonfly RED aan de telefoon en pc’s. Die is muisstil en kan prima dit setje in-ears aansturen.

  Als we dan even wat fijne testtracks voorbij laten komen, valt op dat deze in-ears op zich geen slecht plaatje schetsen. Er is ruim voldoende detaillering om vrij diep in de muziek te kunnen luisteren. Het midden komt mooi en ritmisch door de drivers in onze oren. Het laag is iets minder krachtig en vol om volledig in balans te komen met het midden. We zien ook een lichte afrol in onze metingen. We hebben echter liever dit dan die opgepompte bassen die het midden volledig overstemmen. Dat maakt écht muziek kapot. Dit is meer een balans die iets meer ‘gloed’ brengt in het midlaag. Dat is veelal wel prettiger lang luisteren.

  Bij bijvoorbeeld The Doomed van A Perfect Circle is de bass-kick er zeker wel, maar daar missen we wat daar weer onder zit: het sublaag in de kick. De échte kick. Een degelijke high-end over-ear kan dat vaak net wat mooier dan deze in-ear. Echter moeten we wel realistisch zijn: dit setje kost rond de 200 euro. Het is geen HD800 of IE900 van Sennheiser.

  Als we dan naar het hoog gaan, horen we zeker wel lucht en detail, maar ook hier missen we wat tophoog, lucht en een beetje textuur. Het lijkt alsof deze Simgot een driver bevat die zijn glorie in het mid laat horen, maar éigenlijk geen fullrange spectrum kan weergeven zonder wat afrol in het laag en in het hoog.

  En op zich is dat logisch met één driver. Bij gewone speakers horen we dat ook bij breedbanders: er is een compromis. Dat is nu ook het geval, al is het minder duidelijk hoorbaar dan bij gewone speakers: daar is de afrol veel duidelijker hoorbaar. Echter is dat ook logisch verklaarbaar: de driver is groter én een in-ear werkt met drukopbouw in het gesloten oorkanaal en niet direct met luchtverplaatsing in een vrije ruimte.

  En wat nu dan?

  De Simgot King Wonder – EN1000 – is een in-ear die een paar dingen zeker goed doet. Denk aan comfort (hij zit echt lekker), de detaillering, het goed volgbare en open midgebied en als het je ding is: het uiterlijk. Het is een in-ear die gezien mag worden.

  Is dat genoeg om de concurrentie hier in Europa aan te gaan? Niet echt. Hij klinkt niet beter dan concurrenten én de kabel raakt écht snel in de knoop, wat irritant is. Dan is er nog het stukje verkrijgbaarheid: de Simgot is alleen via Amazon te koop. En dan alleen de Amerikaanse. U begrijpt dat het verhaal dan wel écht lastig wordt. Garantie en retour sturen wordt een heel gedoe. En dat hebben de gevestigde merken gewoon beter op orde.

  Gaat het altijd zo blijven? Vermoedelijk niet. Het internet laat zien dat er meer merken zijn dan we hier – in Europa – kennen. En dat ook zij degelijke producten kunnen maken. Echter is het naar onze mening nog te vroeg om zonder wat meer ervaring tot aankoop over te gaan. Op het moment dat de minder bekende merken uit verre oorden verkrijgbaar worden via reguliere kanalen zal het wel veranderen.

  Soort luidspreker
  Hoofdtelefoon
  Type luidspreker
  In-ear
  Luidspreker systeem
  Gesloten
  Aansturing
  Passief
  Frequentiebereik
  20 Hz - 40 kHz
  Crossover
  1-weg (breedband)
  Rendement
  108 dB
  Impedantie
  32 Ohm
  Afmetingen
   Productieland
   China
   Metingen
   Simgot - spectrogram
   Simgot - spectrogram
   Simgot - waterfall
   Simgot - waterfall
   Simgot - impulse
   Simgot - impulse
   Simgot - distortion
   Simgot - distortion
   Simgot - decay
   Simgot - decay
   Simgot Respons
   Simgot Respons
    
    
    

   Geef een reactie