vrijdag, maart 29, 2024
Home Xindak XF-2000ES Power Conditioner

Xindak XF-2000ES Power Conditioner

2

Voordelen

  • Rust
  • Slank ontwerp
  • Bouwkwaliteit
  • Polariteit controle

Nadelen

  • Niet neutraal
  • Gevoelig voor voedende stroomkabel
  • Tussen servet en tafellaken

Prijs: € 649

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Xindak XF-2000ES

Inleiding

De Xindak XF-2000ES is een gunstig geprijsde power conditioner in een compacte behuizing. Mogen we het filter zien als een koopje of is de prestatie in lijn met de vraagprijs? Wij zoeken het voor u uit.

Laten we beginnen met te vermelden dat het reviewen van Power Conditioners niet eenvoudig is. Dat komt doordat een filter in elk systeem nét even anders reageert. Zo kan een filter in de ene set-up heel goed werken en in een andere set-up niet lekker voegen. We zijn echter van mening dat je desondanks, wél kan horen hoe een specifieke conditioner zijn werk doet.

De kenmerken van de Xindak XF-2000ES

Laten we beginnen met te vermelden dat Xindak is een Chinese fabrikant met een behoorlijk onoverzichtelijke website. We zien dat helaas vaker. Ook de bijgeleverde informatie in het Engels is minimaal. De informatie vertelt ons dat er in het apparaat een transformator zit die het stekkerblok isoleert en dat per groep op het stekkerblok aparte filters zijn ingebouwd. Volgens de specificaties die op het apparaat staan is het filter actief van ‘2 -100 MHz’. Nu is dat vrij ambigu. Echter lijkt het ons dat het filter niet bij 2MHz begint en dat hier 2Hz mee bedoeld wordt, maar zoals gezegd is de geleverde informatiewaarde minimaal. We kunnen het dus helaas niet met zekerheid zeggen.

Bovenop vindt u vier groepen van twee stekkers in een stekkerblok:

  • Een groep voor eindversterkers en geïntegreerde versterkers
  • Een groep voor voorversterkers
  • Een groep voor ‘bronnen’
  • Een groep voor ‘digitale accessoires’

Dat roept gelijk een vraag op: is een streamer of DAC een digitale accessoire of een bron? Van de informatie word je niet wijzer, dus is de vraag simpel beantwoord door de streamer in alle stekkergroepen te proberen en te bepalen wat het beste klinkt. In mijn geval gaf de ‘bronnen’ groep het beste resultaat. De stekker van de iFi PowerX heb ik in de ‘digitale accessoire’ groep gestoken.

Degelijk gebouwd

Dan even een paar woorden over de bouw. Het moet gezegd: de Xindak XF-2000ES is een slank apparaat, wat plaatsing gemakkelijk maakt. Ook de behuizing is netjes afgewerkt; het voelt allemaal robuust aan. In de zijkant zijn sleuven gemaakt voor de koeling. Gedurende de testperiode werd het apparaat trouwens nauwelijks warm. Maar dat kan anders zijn als u het zwaarder belast.

Aan de voorkant vindt u een aan/uit knop, een blauw verlichte voltmeter en een bultje aangeduid met de tekst ‘detect’ met een rode LED erboven. Daarover later meer. Helaas kan de verlichting van de voltmeter niet uitgezet worden. Wilt u dus géén blauwe gloed, dan moet u hem ergens verdekt opstellen.

Aan de achterkant een C13 aansluiting voor een stroomkabel, een polariteit switch en een aarde aansluiting. De aarde aansluiting is nuttig wanneer er geen randaarde in de muuraansluiting beschikbaar is.

Type test
Single Test
Type accessoire
Energiefilter / regenerator
Geleider materiaal
Copper
Soort geleider
Stranded
Afscherming
Yes
Geschikt voor
  • Bronnen (Low current)
  • Versterkers (High current)
Aantal aansluitingen
8
Maximale belasting
  • 2500 watt
  • 10 Ampere
Afmetingen

    2 REACTIES

      • Het hangt er vanaf hoeveel ‘rommel’ er van buiten komt. Als je in een woonwijk woont met veel zonnepanelen op daken en stekkerauto’s, dan komt het al je huis binnen. Je huis is meestal niet geïsoleerd van de huizen om je heen. De aparte groep isoleert vooral wat er binnen je huis aan verstoringen nog op het circuit in huis ontstaat (schakelende voedingen, RF).

        Een conditioner of een regenerator kan dan alsnog zin hebben, alleen weet je nooit hoe je versterker er op reageert. Of het nu een goed stekkerblok is met of zonder filtering, of een conditioner, we raden aan om ALTIJD eerst te testen in je specifieke thuis situatie.

        En dan kan het zijn dat je versterker het liefst direct op de aparte stroomgroep zit, maar je streamer, cd-speler of andere bron alsnog profiteert van wat lichte filtering vanwege de invloed van buiten.