Video nCore 400 Mono bouwkit

Hypex nCore 400

Wat is er nu leuker dan zelf een mooie versterker in elkaar zetten? Zelf die schroevendraaier pakken, prints vastzetten, de boards in je handen houden en draden trekken? Nou: wij houden er wel van. Maar ja: wij hebben ook veel met Lego gespeeld en vinden IKEA niet zo’n groot probleem. Het Nederlandse Hypex heeft online een heel interessant bouwpakket van de nCore 400 mono. Wij gaan u laten zien hoe dat precies werkt! Op video… inclusief de denkfoutjes.

Zelf doen

Wie graag voor een gunstig bedrag, hoogwaardige kwaliteit in huis haalt, kan er baat bij hebben zelf dingen in elkaar te zetten. Veelal is dat echter een flinke klus. Zeker bij complexere electronica. Denk aan een versterker. Hypex heeft dat probleem op een interessante manier getackled. De NC400 bouwkit – te koop per mono-blok – kost 650 euro (ex btw) en is eigenlijk wel door iedereen goed in elkaar te zetten. Tenminste: mensen die een schroevendraaier en een tang kunnen vasthouden.

Alles in de doos

Wie de doos van de Hypex-kit open maakt, vindt alles netjes ingepakt. De versterkermodule, voeding, kabels en behuizing zitten keurig ingepakt.Het geeft aan dat de heren bij Hypex hun werk en de klant serieus nemen.

De handleiding is 1 A4’tje… summier, maar genoeg. Al hebben we wel twee foutjes gemaakt: het voetjes bij de aarding en de speaker-terminals. Dat laatste is wel echt onhandig gebleken, want in ons geval konden we de speaker-draad niet goed erin schroeven, waardoor alles weer lost moest. Wellicht een idee om dat even wat duidelijker in de handleiding te zetten.

Een laatste puntje waar we pas later achter zijn gekomen – bij de bouw van de tweede – is dat de frontplaat wél vastgezet kan worden. Met twee mini-imbusjes onderaan. Dit staat niet in de handleiding. Tip dus.

Het bouwen

Het bouwen zelf is verder prima gegaan. Binnen een uurtje is het wel goed te doen. De tweede deden we in een half uur. Ook als onhandige Harrie… zoals wij soms. Een doorgewinterder DIY’er zal dit zonder twijfel in een half uur of korter beter en netter kunnen dan wij laten zien op de video. Echter: als wij het al kunnen… dan kunt u het zeker!

Video Hypex nCore 400

15 reacties

  1. Na het lezen van de review van de €3.500,- AVM Evolution met (gemodificeerde?) Hypex Ucd 180 modules ben ik erg benieuwd naar deze hoger gepositioneerde Ncore.
    Zijn ze al ingespeelt. Ik ben ook benieuwd of ze beter/slechter klinken bij 4 / 8 Ohm luidsprekers en met wat grilliger impedantie verloop..

  2. Erg leuk stuk en een meerwaarde op het Nederlandse www, maar dat geldt voor de meeste reviews die ik hier lees. Audio Creative heeft ook van die leuke stukken over DIY hifi.

    1. Dank je wel Mark. Ik ken de website Audio Creative zeker. Zeer gewaardeerde collega’s! Zij focussen nog meer op DIY. Ieder zijn segement. Wij proberen wel de pareltjes mee te pikken. Zoals deze nCores.

  3. Hoi Jaap, leuk zo’n zelfbouw video. Wat ik mede waardeer is dat jullie zelfspot hebben als het om bv bouwfoutjes gaat. Wat ik me wel afvraag of de versterker niet te kill/hard klinkt, en genoeg punch heeft wat hievoor al is vermeld.

  4. Ben benieuwd, als ze ingespeeld zijn kom ik graag een keer langs om te luisteren…;-) afspraak stond volgens mij al in een ver verleden….

      1. Een paar maanden geleden heb ik deze set ook aan de tand mogen voelen op twee PMC OB1 transmissielijn speakers die pas écht los komen als ze extreem zwaar worden aangestuurd.
        Kort samengevat was ik er nie écht van onder de indruk.
        Voor het geld echter een heel mooie aankoop alle. Transmissielijnspeakers zijn wat veeleisender.
        Ik miste vooral een stukje “warmte” cq “midden” in het geluidsbeeld en ook het laag had niet genoeg punch.
        Eerlijk is eerlijk, deze mooie eindtrapjes vergelijken met een 4Bcubed is niet helamaal fair maar voor mij reden om de demoset met een dankjewel voor het mogen huren terug te sturen.
        Voor wat betreft het “inspelen” zet ik hierbij mijn twijfels…
        Op meerdere megahertzen schakelende elektronica zou vanaf moment één gewoon zijn werk perfect moeten doen.
        Mijn suggestie zou zijn: combineer deze eindtrappen eens met een analoge ringkerntrafo en een paar flinke potten van elco’s die hun vermogen gewoon paraat hebben als er een beroep op moet worden gedaan.

        Alternatief nzou een Amphion Versterker kunnen zijn. Deze heb ik nog niet beluisterd.

Geef een reactie