Workshop Kodi 17 + Yatse

Add ons

We hebben het tot nog toe vooral gehad over het instellen en het invoeren van uw eigen content: muziek, video’s en foto’s. Maar hoe zit het met de ‘cloud’-content? Denk aan Youtube, uitzending gemist… Tidal? Nou… dat kunt u ook toevoegen! Via de add-ons van Kodi.

In het hoofdscherm kiest u voor Add-ons. Als u er gewoon op staat, zult u geïnstalleerde add-ons zien. Maar vermoedelijk is het nu nog leeg. Als u het hoofditem Add-ons opent kunt u naar Download. U kunt ook op het hoofdscherm naar rechts tikken en naar “Install from repository” kiezen. U komt dan in hetzelfde scherm terecht.

Onder dit item ziet u alle beschikbare add-ons voor Kodi. Op categorie. Wilt u iets met video, dan gaat u naar Video add ons. Muziek? Die staan onder Music add-ons. Er zijn verrassend veel aanvullingen voor Kodi. Denk aan Tidal, Soundcloud, Shoutcast, Youtube, talloze ontertiteling-services, RTL-XL, uitzendinggemist, NOS… etc.

2 reacties

 1. Goede uitleg. Ik gebruik al enige jaren Kodi (XBMC) en Yatse maar voor muziek beluisteren geef ik de voorkeur aan Bubbleupnp deze vind ik juist intuïtiever en om goed Kodi te kunnen bedienen moet in mijn geval de tv aan staan.

  Wat ik mis bij Yatse maar ook bij Bubbleupnp is artiestinformatie. Dat is bij streamingdiensten zoals Deezer, Tidal en Spotify beter en ook als je gebruik maakt van Roon of Plex. Ik denk dat dit wel met Kodi moet kunnen?

  Voordeel is dat Kodi en Yatse gratis zijn. Het is wel eens goed om stil te staan bij de abonnementskosten. Roon + Tidal = 30,- per maand. Daar koop je bijna 2 cd’s voor per maand, en die kan je blijven beluisteren als je niet meer betaald.

  Gr. Paul

  1. Dag Paul,

   Heb je de nieuwe Yatse app al gebruikt? Ik vind deze toch echt fijner dan Bubble. Maar smaken verschillen!
   Artiest-info… ja… mee eens: dat zou wel mooi zijn!

Geef een reactie